Vedetele ajută spitalele din România! Vezi cine a donat pentru Institutul Matei Balș din Capitală în sprijinul medicilor și al pacienților

Gigi Becali este una dintre vedetele care s-a decis să sară în ajutor în plină epidemie de coronavirus. Milionarul a susținut medicii dar și bolnavii din România de coronavirus cu donații surprinzătoare. Gigi Becali ar fi achiziționat un camion de mănuși, halate și combinezoane și a comandat la o fabrică de confecții din țară să se producă 5.000 de măști de protecție zilnic, pe care s-a oferit să le plătească.

Prima donație a lui Gigi Becali a fost efectuată pentru Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, după ce reprezentanții spitalului i-au cerut ajutorul.

Fata directorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” l-a rugat pe Gigi Becali să îi ajute

„Am o relaţie bună cu Streinu-Cercel şi cu fiica dânsului, am vb la telefon şi mi-au cerut mai multe obiecte, mese, scaune, am facut o listă pe care am onorat-o, am întrebat daca au nevoie şi de medicamente, au spus că au destule. Am dat comandă la măşti, mănuşi, halate, din Turcia am comandat combinezoane. Şi pentru azi am o listă pe care tebuie sa dau vreo 25 de mii de euro.”, a declarat Gigi Becali, pentru România TV.

„Am vorbit la cea mai mare mare fabrică de cămăşi din România. Le-am zis: «Băi, nu mai faceţi cămăşi! De acum încolo lucraţi non-stop şi faceţi măşti şi halate. Vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producţia de cămăşi. Spuneau că nu au materiale de măşti. Cum să nu fie? Nu avem nişte petice, nişte materiale?

Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măşti şi halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menţionez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10%, căt costă mâna de lucru şi salariile muncitorilor”, a afirmat Becali, mai apoi, la Antena 3.

Gigi Becali nu este singura persoană publică care a decis să sară în ajutorul acestor instituții, ci mai multe persoane au empatizat cu situația dificilă a României, iar printre acestea se numără și Andra, care a dorit să doneze suma de 20.000 de euro Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, din Capitală.

Banii sunt pe cale să fie utilizați tot pentru cumpărarea de materiale necesare protecției medicilor care iau zilnic contact cu noul coronavirus.

„Siguranţa este pe primul lor. Trebuie să fim precauţi. Mi se face inima cât un purice de fiecare data când aflu că s-a umflat numărul pacienţilor. Clar, nu suntem pe deplin pregătiţi şi mi-e teamă că va fi un efort colosal să putem face faţă unui număr mare de îmbolnăviri. Vreau să-i felicit pe doctori, pe asistente, întreg personalul spitalelor. Fac eforturi să izoleze şi să trateze acest virus înspăimântător”, a dezvăluit Andra.

„Am văzut câteva postări ale unor cadre medicale aflate în prima linie de luptă, m-au emoţionat. Sper să treacă acestă perioadă în care trebuie să stăm acasă. Dar aşa e mai sănătos. Prin acest act personal încerc să ajut spitalele româneşti şi sper ca mulţi să arate că le pasă. Inevitabil va fi bine este mesajul meu pentru toţi cei bolnavi”, a mai spus Andra pentru libertatea.ro.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com, digisport.ro, impact.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata