Va mai amintiti cum arata Loredana pe vremea cand era vedeta Acasa?

Prima oara Loredana a cantat si apoi a jucat in filme. La 16 ani, in 1986, a participat la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde a castigat trofeul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si cea mai tanara castigatoare a premiului cel mare de la Mamaia. In 1987 la un Festival de Muzica de la Costinesti l-a cunoscut pe celebrul compozitor Adrian Enescu. Astfel s-a nascut primul album, „Buna seara, iubito”, aparut in 1988. Desi nu a fost difuzat pe postul de televiziune, albumul a avut un succes fulminant, fiind vandut in peste 1 milion de exemplare. In 1989 a aparut cel de-al doilea album purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, „Un buchet de trandafiri”, care de asemenea a fost un succes de proportii. In 1992 a castigat premiul Festivalului de la Bucuresti cu o piesa a lui Pechea. In 1993 participa din nou la Mamaia si ia locul I la sectiunea slagare, cu o piesa semnata de Marius Teicu, „Ce va fi cu iubirea mea”, care beneficiaza de un videoclip produs de catre Luminita Dumitrescu.

loredana in regina
loredana in regina

In 1994 a aparut albumul „Atitudine”, dupa un turneu de doua luni in America, turneu epuizant in care a strabatut aproape toate orasele si statele americane. In 1995 a sustinut alaturi de Directia 5 un concert live prin toata tara. Tot atunci a inceput lucrul la noul album, „Nascuta toamna”. Anul 1996 nu a fost mai putin epuizant. Acesta a fost anul in care a aparut albumul „Tomilio” si colaborarea cu Pro TV-ul. Aceasta colaborare s-a dovedit a fi foarte benefica si primul videoclip in colaborare cu Media Pro a fost la piesa „Nu-mi pasa”, scenariul fiind semnat de Laurentiu Rusescu. In 1997 a urmat un concert Unplugged la Teatrul National si la acest concert Loredana tine cel mai mult.

Dupa concert a lansat primul maxi-single produs de MediaPRO Music. A fost momentul lansarii primului single cu un succes fantastic la piesa „Lumea e a mea”, in colaborare cu baietii de la B.U.G. Mafia, piesa care s-a vandut in 50 000 de exemplare. Regia clipului la piesa „Lumea e a mea” a fost semnata de catre Bogdan Albu. In 1999 a aparut un nou maxi – single, „Aromaroma”, un alt number 1. Clipul „Aromaroma” a fost semnat de talentatul Camil Tulcan, la fel si grafica pentru album. Dupa 10 ani Loredana reia colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul „Diva inamorata”. Urmeaza cele 2 albume inspirate din folclor, „Agurida” si „Zaraza”.

loredana film
loredana film

A inceput sa joace in filme si seriale: „Paradisul in direct”, „A doua cadere a constantinopolului” si alte filme. La TVR a jucat in „Lori, Dan si Tanti Mili” si apoi s-a mutat la postul Acasa unde a jucat in „Daria, iubirea mea”, „Inima de tigan”, „Regina” si Aniela”

Putini isi amintesc ca facut parte si dintr-un proiect pe care multi nu si-l amintesc. Se numea“Îndrăgostește-mă de tine” si din el mai faceau parte Pepe, Lucian Viziru, Nicoleta Drăgan, Mihai și Florin de la Hi-Q. Emisiunea nu a durat mult dar noi avem o amintire de atunci,

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata