Un stres în plus! Revine EXAMENUL DE ADMITERE LA LICEU?

Weekendul acesta s-a discutat la Guvern despre reintroducerea examenului de admitere la liceu. Propunerea a fost înaintată de președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu.

Planul dezbătut prevede scăderea ponderii mediilor din gimnaziu și a Evaluării Naționale de la 100% la 70%. Restul de 30% urmează să fie reprezentat de nota la examenul de admitere la liceu.

În prezent, admiterea se calculează în funcție de mediile din cei patru ani de studiu (25%)  și media de la Evaluarea Națională (75%). Principala problemă cu situația actuală este că elevii sunt selectați și în funcție de rezultatele la ore precum educația plastică sau fizică. Noul proiect intenționează să reducă drastic importanța acestor note.

Planul este deocamdată în stadiu incipient, așa că discuțiile ar putea fi abandonate la un moment dat. Totuși, mulți profesori și directori de licee s-au declarat încântați de ideea reintroducerii examenului de admitere, deoarece în felul acesta își pot selecta viitorii elevi în baza propriilor criterii.

Spune-ne părerea ta:

 

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata