in

Un român din Italia a dezvăluit în ce condiții este nevoit să muncească în momentul de față: „Situația e rea, e gravă. Au închis tot!”

Italia este cea mai afectată țară din Europa de furia coronavirusului. Mai bine de 31.500 de cazuri de îmbolnăviri și mai bine de 2.500 de decese. Situația este foarte periculoasă. Chiar și așa, sunt cetățeni care nu se pot izola în casă, întrucât sunt nevoiți să lucreze în continuare în diferite spații, în ciuda pandemiei. Este și cazul românului Daniel Barzaghideanu care, în ciuda situației alarmante, nu fuge ca toți ceilalți, și nici nu își dorește să revină în România.

Românul muncește de 18 ani în Italia. Acesta locuiește în comuna Due Carrere și se vede nevoit să se deplaseze în fiecare zi până la Padova, unde lucrează pentru o firmă de curățenie. Având în vedere situația de față, este clar că a crescut numărul de cereri pentru dezinfectarea birourilor, așa că are de muncit între 10 și 15 ore pe zi.

Intră zilnic în contact cu foarte multe persoane și susține că nu și-a făcut niciun test pentru a afla dacă are sau nu virusul. Mai susține că lumea este extrem de speriată, iar în spațiile odată aglomerate, astăzi nu mai este umbră de om.

Poartă în continuu mască, dacă nu, oamenii se uită urât. Nu se mai dă mână și trebuie să se păstreze o distanță de doi metri între interlocutori.

„Risc în fiecare zi, în fiecare clipă cu serviciul. Intru în contact cu multă lume de când plec de acasă și până mă întorc! Lucrez la o firmă de curățenie în Padova, zonă lovită de acest virus. De o lună muncesc între 10 și 15 ore pe zi, dat fiind numărul mare de cereri pentru dezinfectarea birourilor și locurilor de muncă.

Lumea vrea acum curățenie mai amănunțit, să zic așa, cu frica asta de coronavirus. Lucrez la tramvaie, la birourile de la logistică. Lumea pleacă la ora 4 după-amiaza și atunci fac curat. Acum, cu regulile astea noi, date de situația actuală din Italia, trebuie să stau la cel puțin un metru distanță de orice persoană, să am mască permanent pe față, mănuși, detergenți… S-a dat lege, trebuie să dezinfectăm tot ce înseamnă clanțe, mânere… Dăm cu clor pe ele… Nu cu alcool. Lucrez luni-miercuri-vineri în primărie, în rest lucrez la birouri, la tramvaie, chiar lângă Padova.

La început nu prea am crezut ce se întâmplă. Acum, situația e rea, e gravă. Se înrăutățește. Au închis școlile, apoi tot. Sunt deschise doar fabricile, fiind în Nord, iar economia trebuie ținută de cineva. Se lucrează în fabricile mari și de stat. Farmaciile și magazinele, supermarketurile sunt deschise. Atât. În rest, totul e închis. Teatre, biblioteci, restaurante, centre sportive, tot!’,a declarat românul stabilit în Italia pentru cancan.ro.

Imediat ce a observat că situația din Italia devine din ce în ce mai rea, tatăl i-a cerut lui Daniel să revină în România. Bărbatul a refuzat, din cauza sistemului sanitar precar din țară:

„Păi, cu sistemul sanitar de acolo mori. Măcar, aici mai scapi. Și, în primul rând, mi-a fost teamă să nu molipsesc pe cineva, că nu știam atunci dacă sunt pozitiv, negativ… Nu am făcut un test.’

Sursa: viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cât de eficientă este masca chirurgicală împotriva coronavirusului

Andreea Mantea, măsuri de protecție pentru ea și fiul ei, luate la Instanbul: „L-am retras pe David de la grădiniță, încă de la primele zvonuri”