UK Active avertizează că închiderea sălilor de sport și a piscinelor poate fi „o amenințare majoră” pentru sănătatea națiunii

„Sănătatea națiunii” se află sub „o amenințare majoră” după ce Anglia a intrat într-un al treilea blocaj din cauza coronavirusului, a avertizat un organism comercial din industria de fitness.

Noi măsuri, inclusiv o comandă de ședere la domiciliu, precum și închiderea centrelor de fitness, au fost anunțate luni de premierul Boris Johnson.

UK Active a declarat că 7.200 de facilități, de la săli de sport la piscine, au fost forțate să se închidă. Guvernul „are nevoie urgentă” de un plan pentru a menține oamenii în formă, a adăugat acesta.

Directorul executiv, Huw Edwards, a declarat că este necesar să se „minimizeze impactul dăunător” asupra „bunăstării fizice și mentale” a persoanelor care în mod normal „s-ar baza pe aceste facilități sigure Covid pentru a rămâne puternice și sănătoase”.

Noul blocaj național a fost anunțat de guvern luni, după ce Marea Britanie a înregistrat peste 50.000 de cazuri noi confirmate de Covid pentru a șaptea zi consecutivă.

În august, după primul blocaj național, cifrele de la Office for National Statistics sugerează de două ori mai mulți adulți din Marea Britanie care raportau simptome de depresie comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

UK Active, o organizație non-profit pentru sectorul activității fizice cu peste 4.000 de membri, a declarat că restricțiile ar costa industria aproximativ 90 de milioane de lire sterline pe săptămână. De asemenea, a spus că, costul mai mare pentru societate, potrivit datelor de la 4Global, a fost estimat la aproximativ 7,25 milioane de lire sterline pe săptămână.

Este o cifră calculată prin modul în care industria de fitness ajută la îmbunătățirea vieții sănătoase și contribuie la reducerea unei game de condiții, inclusiv probleme cardiace, demență, depresie, cancer de sân și colon.

„Guvernul trebuie să protejeze acest sector ca prioritate, înainte ca acesta să devină prea târziu”, a adăugat Edwards. „Ianuarie și februarie reprezintă o perioadă vitală pentru tranzacționarea sălilor de sport, piscinelor și facilităților de agrement, dar în prezent au venituri zero, spre deosebire de alte sectoare.”

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport al guvernului a declarat:

„Rămânem clari cu privire la cât de important este exercițiul pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor, rămânând în siguranță acasă. „De aceea, exercițiile în aer liber în cadrul gospodăriilor sau cu o altă persoană din altă gospodărie sau la balonul dvs. local sunt încă permise o dată pe zi în zona dvs. locală.”

Arătând resursele disponibile prin intermediul campaniei „Alăturați-vă mișcării” de la Sport England, aceștia au adăugat: „Deschiderea sălilor de sport și a facilităților sportive comunitare va fi o prioritate, de îndată ce este sigur să faceți acest lucru”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata