Tunsori potrivite pentru fața pătrată

Cum îți poți da seama dacă ai fața pătrată? Păi după numele său. Așadar, raportul dintre lungimea și lățimea unei fețe pătrate este mai egal decât în cazul feței ovale sau rotunde. Însă lucrul care face posibilă aflarea acestei fizionomii sunt liniile drepte care modelează chipul. Maxilarele sunt aliniate cu pomeții pentru a crea o linie cât mai definită, iar bărbia este descrisă ca fiind mai degrabă „plată”. De multe ori, această fizionomie este asemănată unui aspect masculin. Cu toate acestea, fața pătrată poate fi totuși feminizată cu o tunsoare bine  gândită.

1. Bobul

Bobul se numără printre cele mai apreciate tunsori și se potrivește la fix dacă ai fața pătrată. Nu se recomandă boburile netede, ci mai degrabă o tunsoare aparte. Un bob ultra scurt, cu trepte diferite de lungimi poate corecta forma rectangulară a feței. Pentru a da chipului alungire, poți să încerci și un bob angular, mai lung în față și mai scurt la spate.

2. Bucle

Dacă mama natură ți-a oferit bucle în mod natural, ești o norocoasă. Pentru o față pătrată, onduleurile „wavy” încadrează delicat fața și îi conferă feminitate. Însă dacă ai părul drept, poți rezolva situația cu un ondulator, după o tunsoare potrivită.

3. Bretonul te poate salva în această situație

Una dintre cele mai renumite întrebări la saloanele de înfrumusețare este legată de tunsorile cu breton. Cu toate că acesta nu este cel mai bun amic al feței pătrate, sunt și unele păreri care susțin că există un breton pentru fiecare fizionomie. Poți să optezi ori pentru un breton drept și structurat, ori pentru un breton lăsat pe o parte.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata