Tudor Chirilă, atac la adresa medicilor: „Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»?”

O personalitate puternică atât pe scenă cât și în spațiul public, Tudor Chirilă a transmis un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, referitor atât la medici cât și la sistemul medical care în urmă cu câțiva ani, în cazul colectiv, nu s-a revoltat nimeni. Artistul a vrut să facă de asemenea un apel la medici pentru a spune adevărul despre realitatea tristă din spitalele României.

Medicii se află în prima linie când vine vorba de lupta împotriva virusului și de asemenea cea mai evidentă breaslă. De asemenea, ei reprezintă și ultima frontieră, speranța fiecărui om în cele mai critice momente, cum se întâmplă acum în plină pandemie de coronavirus.

Tudor Chirilă critică medicii din România

În cazul în care medicii sunt compătimiți pentru lipsa echipamentelor de protecție dar și pentru agitația din această perioadă, Tudor Chirilă a transmis pe pagina personală de Facebook un mesaj sever la adresa cadrelor medicale. Problema principală evidențiată de cântăreț este că doctorii nu au luat măsuri în cazul Colectiv, atunci când problemele din sistemul de sănătate s-au arătat mult mai grave decât se credea.

Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»? Când această țară s-a dovedit a fi incompetentă față de sistemul ei sanitar, de ce au tăcut medicii în halate albe? De ce n-au spus că nu există de niciunele? De ce, nici după ce s-a dezvăluit mizeria din spitale, medicii n-au tras la răspundere factorul politic pentru lipsa măsurilor care să-i pună în situația de a putea să-și facă meseria într-un mod decent?

De ce medicii nu au vorbit până acum și de ce a trebuit să vină un virus care să se răspândească mondial ca să înceapă să vorbească despre faptul că nu au nimic? De ce medicii nu s-au revoltat împotriva managerilor de spitale incompetenți, care au tăcut din gură vizavi de problemele din propria ogradă doar ca să-și păstreze funcția?

De ce medicii au tăcut după «Colectiv»? De ce, de ce, de ce? (…) Întrebarea rămâne. De ce medicii din România, într-un număr mult prea mare, au tăcut? Doar puțini medici au vorbit pe șleau despre neregulile și mafia din sistemul de sănătate‘, acesta a fost mesajul transmis de Tudor Chirilă pe contul său de Facebook.

Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul, cât pot face și mai ales ce nu pot face. Asta ca cetățean român, care stă acasă în timp ce mulți alți români stau pe străzi. Se pare că la noi e un pic invers. Când ar trebui să fim pe străzi, stăm în casă, iar când ar trebui să fim în casă, stăm pe străzi”, a mai spus Tudor Chirilă, în vârstă de 45 de ani.

Sursa: viva.ro

Sursa foto: viva.ro, paginademedia.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata