Trucuri pentru a-ți spăla hainele impecabil

Spălatul hainelor reprezintă o activitate de rutină care, pentru ca hainele tale să nu se strice, trebuie să urmeze anumite reguli simple. Urmează aceste sfaturi de fiecare dată când speli haine, pentru a avea mereu haine curate și parfumate:

1. Separă hainele

Poți separa rufele în funcție de două criterii: de culoare și material.

Așadar, dacă le separi în funcție de culoare, vei avea trei categorii: haine albe, colorate și închise la culoare(în general negre). Dacă le separi în funcție de material, vei avea și aici trei categorii: delicate (mătase, vâscoză, pânză), lână (pulovere, articole croșetate) și bumbac (orice haină din acest material natural).

2. Detergentul și balsamul de rufe

Chit că alegi să folosești detergent lichid, pudră sau capsule, optează pentru unul potrivit categoriei tale de haine: detergent pentru rufe albe sau pentru haine colorate. Nu pune mai mult detergent decât este indicat de către producător, deoarece acestea va îmbâcsi rufele, pe care va trebui să le clătești din nou. Un balsam cu parfum prea tare poate fi toxic pentru pielea ta: conținutul mare de substanțe volatile usucă și irită pielea.

Ca să poți scoate o pată oribilă de pe pantalonii tăi albi, pune un produs pentru înlăturarea petelor direct pe pată și lasă-l preț de câteva minute sau ore, în funcție de indicațiile de pe ambalaj, să acționeze, iar apoi pune pantalonii la spălat alături de celelalte rufe albe. Înainte de a utiliza produse pentru înlăturarea petelor, uită-te pe eticheta articolului vestimentar pentru a vedea dacă poți utiliza înălbitori pe bază de clor.

3. Temperatura de spălare

Optarea pentru un program corespunzător de spălare diferă în funcție de culoare și tipul de țesătură. Hainele albe din bumbac se pot spăla la temperaturi de peste 80 de grade. Rufele colorate amestecate (albastru, roșu, galben, verde, etc) se vor spăla la temperaturi de maxim 40 de grade. Dacă hainele au aceleași culori, adică mașina este plină doar de haine roșii, albastre, galben, etc, poți mări temperatura până la 50 de grade.

4. Lenjeria intimă

Lenjeria intimă nu trebuie să se intersecteze cu restul rufelor. Adună toată lenjeria intimă într-un săculeț pentru rufe delicate și pune-l în mașină. Așadar, lenjeria intimă este ferită de restul hainelor, iar materialul delicat și dantela sunt protejate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata