Trucuri care te vor face să te concentrezi mai bine

Facilitând puterea de concentrare, vei putea avea rezultatele mult dorite atât la școală cât și la facultate și de asemenea, te vei putea organiza mult mai eficient, atât în timpul tău liber cât și la școală. Dacă îți dorești să îți îmbunătățești situația școlară, trebuie să ai grijă să te pregătești cu ceva timp în urmă și urmărești mereu pașii următori:

1. Fixează-ți un ritual de concentrare

Lasă-ți corpul să se obișnuiască cu un ritm anume. Află care sunt momentele din zi în care te poți concentra cel mai bine și încearcă de fiecare dată să le folosești pentru binele tău. Realizează-ți un scurt ritual care să prezică clipele în care vei avea nevoie de concentrare (ascultă muzică calmantă, uită-te la imagini cu peisaje din natură sau încearcă să faci câteva exerciții fizice). Fixându-ți un obicei, mintea ta se va putea concentra mult mai bine de fiecare dată când îți începi acest ritual.

2. Nu te strădui să faci mai multe lucruri deodată

Cu toate că unele persoane ar considera că cea mai eficientă modalitate de a te concentra este de a duce la bun sfârșit mai multe activități, în realitate de fapt este foarte greu să te concentrezi asupra mai multor lucruri în același timp.

3. Scoate din peisaj orice element ar putea să îți distragă atenția

Uită de telefon, rețele de socializare sau știri, televizor sau animale de companie, frați, părinți sau prieteni. Când vrei să te apuci de ceva care are nevoie de concentrarea ta, fii sigură că vei ține la distanță orice posibilă sursă de întrerupere.

4. Gândește-te la elementele de care ai nevoie pentru a te concentra

Fii sigură că ești odihnită, că ai băut suficientă apă, că nu ți se va face foame în perioada care vine și ține-ți la îndemână toate materialele care îți vor trebui. Este esențial să ai totul la dispoziție pentru a nu fi necesar să îți întrerupi studiul și să îți pierzi toată concentrarea din cauza unor mici detalii cum ar fi: ți s-a făcut foame deodată, ai realizat că îți trebuie un pix nou, nu mai poți să te concentrezi dacă nu este ordine pe birou și așa mai departe.

5. Gândește-te la o recompensă pentru tine

Este foarte important să fim motivați atunci când ne referim la dorința de a ne exersa capacitatea de concentrare. Fixează-ți un sistem prin care să poți obține un lucru pe care ți-l dorești. Dacă iubești jocurile online, promite-ți singură o sesiune de jocuri, după ce îți vei rezolva tema pe care o ai de făcut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata