Tot ce trebuie sa stiti despre acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient foarte des mentionat si un subiect des intalnit dar mereu de actualitate pe care l-am mai tratat si in trecut.

Daca mai sunt subiecte neatinse la acest capitol, a venit vremea sa le elucidam.

Rezumatul rapid:

Acidul hialuronic este un ingredient care leagă apa. In raport cu îngrijirea pielii ofera următoarele beneficii:

Hidratează puternic și rapid pielea

Ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi

Ajută la echilibrarea producției de sebum

Ajută la repararea barierei de protecție a pielii

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic spre deosebire de acidul glicolic și acidul salicilic, de exemplu, nu este un acid care exfoliază pielea. În schimb, acesta este un glicozaminoglican care este format din unități foarte asemănătoare cu cea a zahărului. Este un umectant care se poate lega esențial de apă incredibil de bine – atât de bine încât poate retine de sute de ori greutatea sa în apă. Un gram de acid hialuronic poate păstra aproximativ 6 litri de apă. Se considera a fi un super magnet cand vine vorba de apa.

Acidul hialuronic se afla în mod natural în corpul nostru. Cu toate acestea, în timp și datorita factoriilor de stres din mediul înconjurător, studiile arată că productia scade, corpul produce mai putin sau il poate redistribui acolo unde exista un deficit. Mai simplu spus, putem pierde acid

hialuronic din zonele in care nu ne dorim. Prin urmare, utilizarea locală poate ajuta la menținerea pielii hidratate.

Există mai multe tipuri de acid hialuronic?

Da, exista diferite greutăți moleculare sau dimensiuni ale acidului hialuronic. Există tipuri de acid hialuronic de dimensiuni mai mari și acid hialuronic care este micsorat pentru a-l face mai mic din punct de vedere molecular.

Acidul hialuronic hidrolizat și hialuronatul de sodiu au greutate moleculară mai mică, pe cand hilauronatul de sodiu acetilat și acidul hialuronic au dimensiuni mai mari.

Mărimea contează. În funcție de mărime, tipul de acid hialuronic va pătrunde în diferite straturi de piele – dimensiunea mai mare rămâne mai aproape de suprafața pielii și dimensiunea mai mică va intra mai adânc în piele. A avea o formulă cu diferite greutăți moleculare de acid hialuronic va ajuta la hidratarea diferitelor straturi ale pielii.

Gândește-te la un burete. Când se usucă, interiorul ar putea fi încă umed, dar exteriorul ar putea fi uscat. În schimb, când este umezit pentru prima dată, interiorul poate rămâne uscat, dar exteriorul poate începe să se ude. Când buretele este complet hidratat / ud în interior și în exterior, buretele devine mai plin și mai puțin fragil. Diferite greutăți moleculare ale acidului hialuronic pot fi similare cu asigurarea hidratarii tuturor straturilor acelui burete. Prin analogie vorbim aici de pielea noastra care este astfel hidratata complet si rezistenta.

Acidul hialuronic este bun pentru toate tipurile de piele?

Da. Acidul hialuronic este produs in mod natural în corpul nostru și este un compus care mentine sanatatea si frumusetea pielii, indiferent dacă aceasta este grasă, uscată, sensibilă, cu tendințe

acneice sau matura. De fapt, acidul hialuronic este benefic pentru toate tipurile de piele, deoarece pielea trebuie hidratată atat la straturile de la suprafata cat si la cele mai adanci iar hidratarea astfel realizata, duce la beneficii numeroase. Pielea grasă se echilibreaza, pielea uscată devine mai rezistentă, pielea predispusă la acnee se vindeca, iar pielea hidratată lupta cu succes in combaterea semnelor accelerate ale îmbătrânirii.

Care este cel mai bun mod de a utiliza acidul hialuronic?

Utilizarea acidului hialuronic în îngrijirea pielii este recomandata ca urmator pas dupa produse pe baza de apa astfel încât pielea să poată retine acea apa. De asemenea, este minunat să sigilezi apa cu un emolient sau ocluziv.

Unde pot găsi acid hialuronic?

Raspunsul optim este unul singur, si anume, pe Bloom Shop!

Gasesti aici Acidul hialuronic inclus în multe tipuri de produse – măști, seruri sau creme hidratante – si in diferite greutati moleculare. Serumul T1, TOUN 28, este un mix de 5 tipuri de acid hialuronic cu molecula mica, care are capacitatea de a patrunde in straturile profunde ale pielii. Este un produs care datorita calitatii si rezultatelor pe care le genereaza, nu are nevoie de nici o prezentare. In gama CU Skin, avem varianta profesionala dar foarte buna de folosit si acasa, Serum CU Clean Up Hyaluronic Serum. Serumul hialuronic, ultra eficient în ceea ce priveşte hidratarea, conţine acid hialuronic din abundenţă şi ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare, îmbunătăţind elasticitatea şi flexibilitatea epidermei. ALOE HYALURON CREAM de la Benton este o crema hidratanta care ofera hidratare pe etape cu Aloe Vera si Acid Hialuronic.

Acidul hialuronic de diferite mărimi moleculare oferă hidratare şi nutrienți pielii si Aloe Vera ajută la calmarea şi mentinerea hidratarii. Produsul oferă pielii elasticitate şi hrănire prin ingredientele botanice curate si sigure, prin tehnologia Clean Beauty pe care Benton o foloseste inca din 2011 ca si carte de vizita.

Gelul hidratant CU Clean Up Hydra Replenish Gel, ajuta la absorbtia mai buna a serumului, cremei si a mastii, mentinandu-si efectele pe un timp mai indelungat. Ingredientele printre care se afla si acidul hyaluronic maresc capacitatea de retentie a apei, ajutand la o mai buna putere de absorbtie in piele, mentinand nivelul de hidratare si contribuind la imbunatarirea proprietatilor celorlalte produse.

Nu uita ca in combinatie cu acidul hyaluronic este important sa folosesti un mist de baza de apa si sa consumi cat mai multe lichide. In felul acesta acidul va atrage apa si o va retine in tesuturi pentru ca pielea sa ramana tanara, echilibrata si sanatoasa cat mai mult timp. text de Violeta Bondreanu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata