Tot ce trebuie sa stii despre un aparat auditiv

Cum procedezi in situatia in care ai inceput sa nu mai auzi clar? In primul rand, este necesar sa mergi la un consult la medic.

In cazul in care auzul tau este afectat, ai la dispozitie varianta de a purta niste dispozitive care te vor ajuta sa auzi normal. Acestea poarta denumirea de aparate auditive Retroauriculare. Descopera din randurile de mai jos tot ce trebuie sa cunosti despre aceste dispozitive.

Aparate auditive Retroauriculare – ce reprezinta?

Un aparat auditiv retroauricular este de fapt o proteza clasica care te ajuta sa-ti recapeti sau sa-ti imbunatatesti auzul, astfel incat sa te poti simti in largul tau oriunde te afli. Important este sa stii ca, acest model de aparat se aseaza in spatele urechii. Dispozitivul functioneaza pe baza de baterii, iar in momentul in care sunetele sunt diminuate, stii ca este timpul sa le verifici si sa le inlocuiesti.

Ce variante de aparate auditive retroauriculare ai la dispozitie?

Atunci cand esti in cautarea unui aparat auditiv este important sa te documentezi cat mai bine in acest sens. Analizeaza produsele si discuta cu medicul despre dispozitivul care este potrivit pentru tine. Din punct de vedere al functionarii, ai la dispozitie doua modele de aparate auditive:

  • digitale – sunt cele mai utilizate modele, deoarece iti permit sa reglezi chiar tu nivelul sunetului, pentru un confort optim. Mai mult, poti utiliza acest model si cu diverse accesorii;
  • analogice – sunt dispozitive care amplifica auzul restant. Deoarece modelul digital este mult mai practic si usor de utilizat, o mare parte din producatorii de profil nu mai produc modelul analogic.

Cum functioneaza un aparat auditiv?

Amplificarea sunetului este principiul de functionare al unui aparat auditiv. Acesta are un microfon incorporat care capteaza sunetul si il trimite la procesat catre un calculator de dimensiuni reduse. Bine este sa stii ca, functia lui principala este de a procesa sunetul receptionat. Dupa procesare, sunetul este transmis in ureche, astfel incat vei putea auzi intr-un mod clar sunetele care te inconjoara.

Cum sa pastrezi in conditii optime un aparat auditiv?

Ca sa poti beneficia cat mai mult de aparatul tau auditiv este necesar sa ai grija de el. Fiind un aparat care se ataseaza pe ureche, il poti scoate oricand doresti. Asigura-te ca in aceasta situatie il feresti de razele puternice de soare si de umezeala. Mai mult, verifica locul de depozitare, deoarece acesta trebuie sa fie curat si dezinfectat.

 

De ce avantaje beneficiezi daca utilizezi un aparat auditiv?

Viata iti este schimbata total atunci cand decizi sa utilizezi un aparat auditiv. Te vei bucura sa percepi sunetele care te inconjoara, sunete pierdute odata cu auzul. Mai mult, vei comunica cu usurinta cu oamenii si vei intelege tot ce se intampla in jurul tau. Un alt avantaj este acela ca, dispozitivul este usor de purtat si intretinerea lui nu implica mult efort din partea ta. Trebuie doar sa ai grija sa-i schimbi bateriile la timp.

Ce accesorii poti utiliza pentru aparatul auditiv?

Un aparat auditiv poate avea ca accesorii mai multe variante. Acestea sunt menite sa-ti ofere un control si mai bun asupra modalitatii de utilizare a dispozitivului. Cele mai importante astfel de produse pe care le poti achizitiona sunt: speech connect, smart connect si smart transmitter.

Acceseaza site-ul wesound.ro si vei gasi o gama variata de dispozitive menite sa-ti readuca auzul intr-o stare perfecta. Indiferent ca doresti un aparat auditiv retroauricular sau un alt dispozitiv medical din aceasta gama, vei beneficia de produse de calitate. Poti, de asemenea, verifica si varianta de aparat auditiv invizibil pret accesibil.

 

Date de contact:

E-mail: office@wesound.ro

Telefon: +40314252726

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata