Top orașe scumpe din Europa. Ce zonă să eviți dacă nu ai suficienți bani

În urma unui raport publicat de către Economist Intelligence Unit, cele mai scumpe orașe din Europa se află la egalitate și sunt Paris și Zurich. Clasamentul a fost creat după ce a fost analizat standardul de viață din circa 133 de orașe din toată lumea. Elveția are două reprezentante în topul celor mai scumpe orașe din Europa și de altfel, nici în Geneva nu este tocmai un trai ieftin.

Uite care sunt cele mai scumpe orașe din Europa

Paris

Capitala Franței a ajuns în anul 2018 pe primul loc în topul celor mai scumpe orașe din Europa, împărțind prima treaptă din clasament cu orașul Zurich. Paris a fost mereu o sursă de atracție pentru turiști, fiind un oraș renumit pentru bisericile, monumentele dar și muzeele sale. Și restaurantele din Paris sunt foarte îndrăgite, fiind premiate cu stele Michelin. Doar că și prețurile sunt la un nivel înalt.

Zurich

Zurich a fost preț de ani de zile cel mai scump oraș din Europa. Ca să poți avea un trai decent în acest oraș elvețian, fără să pui la socoteală chiria, specialiștii fac o estimare de circa 3700 de euro pe lună. Turiștii încearcă să nu facă shopping în Zurich, deoarece prețurile sunt extrem de mari. Mâncarea este și ea foarte scumpă în Zurich, acest oraș fiind pe primul loc, alături de Geneva, în topul celor mai scumpe orașe din lume din cauza mâncării.

Oslo

Oslo

Capitala Norvegiei a urcat și ea în topul celor mai piperate orașe din Europa. Experții susțin că Norvegia este o țară foarte scumpă din cauza sistemului social, care a hotărât ca salariul minim pe economie să fie reprezentat de o sumă foarte mare. Dacă nu știați, Norvegia este țara care are cea mai scumpă bere din lume. Cu toate acestea, norvegienii au fost declarați cei mai fericiți oameni din întreaga lume.

Geneva

Geneva

Elveția poate să „se dea mare” cu faptul că este unica țară de pe planetă care are două reprezentante în topul celor mai scumpe orașe din Europa. Și Geneva se numără printre cele mai scumpe orașe din Europa. Nu este un lucru tocmai uimitor, având în vedere că Elveția are ca bază în economie afacerile bancare și pe cele cu ceasuri extraordinar de scumpe.

Copenhaga

Capitala Danemarcei continuă să se dezvolte, și pentru a locui acolo, trebuie să te descurci foarte bine din punct de vedere financiar. Însă, asemeni Elveției, și aici sistemul social este unul în avantajul locuitorilor țării. La un restaurant din Copenhaga, o masă oarecare te poate face să scoți din buzunar 125 de euro, iar pentru un cappuccino poți plăti și 34 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata