Top 5 produse pentru birou pe care trebuie să le ai

Indiferent dacă activitatea ta se desfășoară în sediul firmei sau acasă, există câteva produse esențiale pentru birou ce nu trebuie să îți lipsească și care te ajută să lucrezi rapid, ușor și eficient. Află care sunt acestea și ce rol joacă ele în munca ta de zi cu zi.

Organizarea eficientă a biroului

Este foarte ușor să organizezi un birou dacă te folosești de produsele special create pentru acest lucru. Pe lângă calculator și monitor sau laptop ce se regăsesc fără îndoială pe fiecare birou, mai există câteva produse pentru birou care te ajută să îți faci munca zilnică mai ușor.

  • Mouse padul este un obiect util și, dacă are și suport pentru încheietură, contribuie la menținerea mâinii într-o poziție confortabilă.
  • Organizatorul de birou și-a câștigat pe drept această denumire. Cu ajutorul lui, toate obiectele aflate pe un birou au un loc special destinat: pixurile, agrafele, clipsurile, markerele, post-it-urile, fiecare dintre acestea pot să stea organizat fără să îți încurce activitatea.
  • Tăvițele suprapozabile pentru hârtii ocupă puțin loc pe birou, oferă acces imediat la hârtiile necesare și permit stocarea acestora în ordine.
  • Calculatorul de birou este indispensabil, unora fiindu-le mai ușor să lucreze pe el decât pe o tastatură numerică.
  • Panoul de plută sau panoul magnetic pe care angajatul își poate pune post-it-uri legate de task-urile pe care le are de îndeplinit.
  • În funcție de specificul firmei, orice obiect de birotică ce are ca scop ușurarea muncii este ideal de avut. Perforatoare de mari dimensiuni, aparate de îndosariere sau de laminare, capsatoare sau copiatoare contribuie la eficientizarea procesului de lucru.

Dincolo de biroul propriu-zis, pentru ca munca de birou să fie eficientă, productivă și confortabilă, este esențial să oferi o atenție sporită scaunului de birou. Acesta trebuie să fie de o calitate superioară, care să mențină spatele într-o poziție sănătoasă, să permită lucrul de la birou fără să afecteze coloana și care să asigure o circulație bună a sângelui în picioare.

O sală de conferințe dotată

În sala de ședințe sau în zona în care au loc conferințele firmei, pe lângă masa mare situată adesea central, cu scaune de jur împrejurul ei, există câteva tipuri de produse din gama de accesorii de birou care nu trebuie să lipsească.

  • Un videoproiector mare pentru prezentările firmei este util și oferă o imagine de ansamblu bună.
  • Flip chartul nu lipsește din nicio sală de conferințe sau de ședințe fiind metoda cea mai bună de a sintetiza ideile principale ale ședinței respective. Acesta poate să fie ori de tipul unui white board pe care se scrie cu markere și pe care îl poți sterge cu ajutorul unui burete sau de tipul unei role cu foi de hârtie.
  • Sistemul de video-conferință este adesea folosit mai ales în cazul firmelor mari, cu sedii în alte orașe sau chiar în alte țări. Cu atât mai mult cu cât situația actuală a impus munca de la distanță, acest tip de sistem se dovedește și mai util.

Organizarea zonei de arhivare

Aceasta poate fi denumită, în funcție de specificul firmei, ca zonă de arhivare, depozitare, magazie. Cu toate acestea, scopul rămâne același, respectiv de a păstra acolo toate documentele sau lucrurile ce nu pot fi casate, dar nici nu mai sunt folosite în mod frecvent. Utilitatea acesteia este una extrem de mare, contribuind la meținerea ordinei și a organizării în sediu. O astfel de zonă este adesea organizată similar, cu rafturi mari, încăpătoare, pe care se pot așeza în ordine alfabetică sau numerologică obiecte precum: bibliorafturi cu documente, dosare, cutii sau chiar articole de birou consumabile suplimentare pentru desfășurarea firmei.

Îmbunătățește-ți felul în care muncești zilnic cu ajutorul acestor obiecte menite să te ajute să fii mai organizat și mai productiv într-o manieră ușoară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata