Top 5 cele mai cool şcoli din lume!

Şcolile din România nu putem spune că au un aspect prea deosebit. Majoritatea seamănă între ele, dacă nu sunt cuburi monotone, nou-făcute, sunt clădiri vechi, cu o oarecare istorie în spate, dar care s-a pierdut odată cu renovările suferite. Însă, în lume, există şcoli ori cu tradiţie, frumos reconstituite, care te teleportează direct în anii 1800, ori şcoli care te fac să crezi că ai ajuns într-un alt Univers.

Noi am considerat că ar fi interesant să vedem cele mai neobişnuite şcoli ale lumii:

1. Liceul Tehnic din Australia

Acesta a fost construit într-un climat extrem, dar, cu toate acestea, el nu dispune de niciun aparat de aer condiţionat. Clădirea este răcită cu ajutorul unui sistem de ventilaţie natural şi a unui canal pe sub pământ, care împinge aerul rece împrejurul clădirii.

2. Şcoala  Druk White Lotus

Aceasta a fost construită pe Himalaya, în India de Nord, dintr-o combinaţie de materiale tradiţionale şi ultimă generaţie. Astfel, clădirea este făcută din piatră specifică locului, cărămizi din pământ, cherestea şi iarbă. Pereţii exteriori sunt acoperiţi cu “frunze” din granit, care ajută clădirea să reziste mai mult şi o protejează de căldură, aceasta fiind construită exact în direcţia soarelui.

3. Şcoala Britanică Hazelwood.

Aceasta este o şcoală pentru copii cu dizabilităţi de vedere, motorii şi senzoriale. Artera principală a şcolii prezintă un “perete senzorial”, care ajută elevii să se orienteze singuri.

4. Colegiul din Hong Kong a fost inspirat de jocul Jenga.

Prin conceperea etajelor ca blocuri individuale și răsucirea lor, arhitecţii au creat grădini la fiecare nivel, iar briza menţine clădirea răcoroasă.

5. Şcoala Vocaţională Jåttå.

Aceasta a fost creată pentru a găsi noi modele pentru învăţat. Holuri foarte încăpătoare penrtu citit înconjoară clasele mult mai mici, pentru a personaliza cât mai mult orele de curs.

Sursă foto: fastcompany

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata