Top 3 remedii naturale împotriva răcelii

Răceala este foarte des întâlnită printre oamenii de toate vârstele. Aceasta este deranjantă și se datorează unei multitudini de factori, cum ar fi: slăbirea imunității, condițiile meteo nefavorabile, condiții de lucru, virusuri, etc. Oricare ar fi cauza acesteia, natura ne oferă și de această dată variante eficiente de tratament.

Uite care sunt cele mai întâlnite și eficiente 3 remedii naturiste contra răcelii:

1. Ceaiurile speciale de răceală

Există o multitudine de tipuri de ceai pe care le poți consuma pentru a te vindeca de răceală. În plus, poți realiza de unul singur combinații între anumite plante, care, odată mixate, ajută sistemul imunitar și ameliorează simptomele pe care le ai din cauza răcelii. A bea un ceai cald reprezintă cel mai folosit remediu și oamenii aleg de cele mai multe ori să bea un ceai, chiar dacă iau și medicamente în paralel. Ceaiurile cele mai eficiente pentru răceală sunt: mușețelul, muguri de brad, ceaiul de gălbenele, de mentă, sunătoare sau cel de lămâie, ghimbir sau usturoi.

O combinație eficientă contra simptomelor deranjante este cea de busuioc, ghimbir, miere și lămâie. Pentru a scăpa de microbi și pentru a curăța gâtul, ceaiul de mușețel sau de gălbenele sunt cele mai indicate. Ceaiul de mentă ajută la decongestionarea căilor nazale, iar sunătoarea este potrivită pentru tot sistemul gastric, ca să poată face față medicamentelor. Ei bine, toate aceste ceaiuri au proprietăți dezinfectante și conferă energie organismului.

2. Sucul de ridiche neagră

Acest remediu cunoscut de foarte mulți ani, este folosit grație eficienței sale contra răcelii. Atât bunicile, cât și părinții noștri cunosc efectele acestui sirop minunat. Ca să îl prepari, trebuie să tai ridichea neagră pe jumătate și să scobești o parte din ea. Acea parte scobită trebuie umplută cu zahăr și lăsată peste noapte la macerat. Lichidul format în interior reprezintă siropul ce trebuie consumat cu lingurițe mici, în cantități mici. Nu se bea decât pentru o singură zi, deoarece siropul devine toxic după a doua zi. Acest suc trebuie realizat din câte o ridiche neagră câteva zile la rând pentru a obține cele mai bune rezultate.

3. Usturoiul

Deja se cunoaște faptul că usturoiul reprezintă un super aliment ce este eficient pentru întreg organismul din nenumărate puncte de vedere. Acesta ucide orice microb sau bacterie și este deosebit pentru refacerea și repararea organismului. Atunci când este consumat în perioada răcelilor și virozelor, poți simți la scurt timp beneficiile. Usturoiul luptă contra oricărui microb pe care l-ai contactat și te va păstra sănătos. Acesta se poate consuma alături de alte alimente în stare naturală sau sub formă de mujdei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata