Top 10 accesorii de croitorie foarte utile pentru un începător

Când încep călătoria cusutului, cele mai multe persoane au tendința de a-și cumpăra cât mai multe accesorii de croitorie. Dar dacă am fi să spunem lucrurilor pe nume, instrumentele de care are nevoie un începător nu trebuie să fie foarte multe și vor varia în funcție de ce proiecte intenționează să realizeze. Pentru că unii oameni învață să coasă pentru a putea crea decorațiuni de casă, în timp ce alții se gândesc să facă îmbrăcăminte sau jucării pentru copii.

Indiferent de motivul pentru care vrei să înveți să coși, această listă cu accesorii de croitorie esențiale pentru începători ar trebui să fie incluse în trusa de cusut:

  1. Centimetru de croitorie

Un centimetru de croitorie este așa cum îi spune și numele o bandă flexibilă gradată care îți permite să măsori în centimetri. Avantajul acestui accesoriu este că fiind maleabil îți permite să măsori articole cu volum sau în jurul zonelor curbate, cum ar fi corpul uman, manechinul de croitorie. Asigură-te că centimetrul de croitorie are atât cm, cât și inci, mai ales atunci când realizezi produse pe care le vinzi pe marketplace-uri.

  1. Foarfece de croitorie

Foarfecele de croitorie nu au nevoie de foarte multe prezentări ca să înțelegem de ce sunt esențiale în croitorie. Fie că optezi pentru foarfece cu lamă lungă sau scurtă, sau pentru un set de foarfece de croitorie, o pereche de foarfece dedicată doar tăierii țesăturilor este esențială în orice trusă de cusut.

  1. Foarfece de hârtie

Aceasta este a doua pereche de foarfece importantă din top accesorii de croitorie pentru un începător. Dacă pentru unii poate părea lipsită de importanță, motivul pentru care ai nevoie de o foarfecă diferită este că hârtia tocește cel mai ușor lamele. Pentru a avea tăieri precise, lamele foarfecei trebuie să fie cât mai bine ascuțite.  Astfel, pentru tiparele de croitorie, folosește întotdeauna o foarfecă diferită.

  1. Dispozitiv de desfăcut cusături și butoniere (ripper)

Când ești începător în croitorie, cusăturile greșite vor fi mult mai des întâlnite decât te aștepți. Chiar și un profesionist în mașina de cusut va spune că ripperul sau descusătorul, cum mai este cunoscut, este un accesoriu foarte util în croitorie. Mai ales dacă proiectele tale au la bază butoniere, atunci acest instrument este ultra necesar.

  1. Bolduri

Boldurile de croitorie cele mai potrivite sunt lungi și foarte subțiri, astfel încât să nu deterioreze țesăturile. Există bolduri care vin cu mărgele de plastic sau de sticlă în capăt pentru a fi ușor de observat sau în diferite „grosimi” pentru diferite tipuri de țesături.

Pentru început, pentru mai multă siguranță, poți înlocui acele cu cleme mici. Pentru că acele cu gămălie se pierd foarte ușor, o pernuță de bolduri sau o cutie magnetică este de asemenea de pus la îndemână lângă masa de cusut.

  1. Ace pentru mașina de cusut

Mașinile de cusut variază în funcție de utilizare – mașină de cusut standard, mașină de surfilat sau mașina de brodat sunt doar câteva exemple – la fel este și când vine vorba de ace de cusut. Primul pas este să te asiguri întotdeauna că alegi tipul corect de ac de cusut pentru materialul pe care urmează să îl coși.

Ca regulă generală, acul standard care vine cu mașina de cusut este cel care poate fi folosit într-o mulțime de proiecte. Dar, există ace pentru țesături elastice, materiale subțiri și groase, piele în grosimi diferite, detalii specificate pe cutia acestora.

  1. Rigla transparentă

Riglele transparente ajută la măsurarea țesăturii și la verificarea liniilor granulare prin suprafața transparentă. Aceste rigle au măsurători în centimetri și inci, iar unele au marcaje de 30, 45 și 60 de grade pentru colțuri, folosite cu precădere în domeniul quilting.

  1. Cutter rotativ

Cutterul rotativ taie rapid și precis materialul în linii drepte. Deoarece această unealtă este foarte ascuțită, este important să înveți cum să o utilizezi în siguranță. Datorită preciziei și acurateței, cutterul rotativ este extrem de eficient pentru materiale groase sau chiar pentru mai multe straturi de țesătură. Ar trebui să utilizezi întotdeauna un cutter rotativ cu o planșă de tăiere și o riglă.

  1. Masă de tăiat regenerativă

Dacă ai decis că în proiectele tale ai nevoie de un cutter rotativ, atunci în trusa de croitorie trebuie să se găsească și o planșă regenerabilă. Aceste planșe sau covorașe de tăiere există într-o varietate de dimensiuni. Aceste planșe sunt realizate dintr-un material special astfel încât se autovindecă, dar nici nu provoacă deteriorarea cutterului rotativ. Pentru a păstra planșa de tăiat curată, șterge-o de fiecare dată după folosire cu o cârpă umedă.

  1. Fier de călcat

Pe măsură ce avansezi cu proiectele de cusut, vei observa că instrumente de presare sunt esențiale pentru a obține rezultate profesionale. Așadar, pe lângă cele 9 accesorii de croitorie menționate mai sus, ar trebui să ai un fier și o masă de călcat. Fierul de călcat este foarte util pentru a îndrepta materialele care se șifonează ușor și pentru a obține cusături drepte și perfecte.

În funcție de dobândirea de noi ablități și îmbunătățirea experienței în cusut, vei adăuga acestei liste și alte accesorii de croitorie care cu siguranță îți vor face viața mai ușoară și rezultatele mai satisfăcătoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata