Tips&tricks: cum sa folosesti eficient tratamentul cu erbicid?

Vrei sa te ocupi cat mai eficient de cultivarea si intretinerea fructelor si a legumelor, pentru a te bucura de produse de calitate?

Incepe prin a te documenta despre conditiile climatice de care au nevoie plantele, iar apoi ia in considerare si aplicarea unui tratament cu Agil erbicid, pentru a elimina eficient buruienile perene si anuale. In acest fel, reduci considerabil din munca pe care o depui si, in acelasi timp, asiguri culturilor tale conditii optime in care sa se dezvolte!

Agil erbicid – o solutie excelenta

Erbicidul Agil se numara printre cele mai bune produse de pe piata, pe care poti folosi pentru combaterea buruienilor gramine si selective cand vine vorba despre culturile dicotiledonate. Substanta activa din componenta acestei solutii este foarte repede absorbita de catre frunzele buruienilor, iar apoi se transfera catre toate punctele de crestere, adica spre radacini si rizomi. Datorita inibarii enzimelor si a acizilor grasi din celulele meristematice, Agil distruge functiile vitale ale celulelor, provocand astfel moartea buruienilor.

Dupa numai 1 – 2 zile de la aplicarea tratamentului, vei observa ca buruienile isi inceteaza cresterea, iar frunzele capata o culoare galbuie. Ulterior, dupa 10 – 12 zile, plantele se usuca de tot si intr-un final putrezesc.

Cand poti sa aplici tratamentul cu erbicid?

In ceea ce priveste aplicarea erbicidului, trebuie sa stii ca poti realiza tratamentul:

  • preemergent – inainte de insamnatare. De regula, este indicat sa aplici erbicidul primavara devreme, anterior plantarii semintelor sau a rasadurilor, atunci cand poti elimina eficient buruienile, pregatind astfel terenul;
  • postemergent – toamna, dupa recoltare. Daca vrei sa te asiguri ca solul este bine pregatit pentru urmatoarea cultura, trebuie sa aplici erbicidul pe intreaga suprafata.

Printre elementele pe care mai trebuie sa le iei in considerare se numara si faptul ca erbicidarea trebuie facuta intr-o zi in care nu ploua, pentru ca substanta active sa nu fie ,,spalata”. In acelasi timp, este recomandat ca afara sa fie intre 12 si 26 de grade, pentru ca erbicidul sa actioneze cat mai eficient.

Cu ce poti sa aplici tratamentul?

Pentru a aplica erbicidul uniform si corect, indicat este sa folosesti un vermurel. Este vorba despre un obiect pe care il pui in spate si care este prevazut cu o pompa de mana, datorita careia actionezi substanta peste buruieni. In schimb, daca ai o gradina micuta, poti sa folosesti cu incredere si o pompa de mana.

Cum sa pregatesti erbicidul?

Avand in vedere ca pe piata exista mai multe tipuri de erbicid, este important sa citesti descrierea produsul pe care il alegi, pentru a descoperi care este cantitatea de solutie, versus cea de apa. Este foarte important sa ai grija la cantitati, pentru a obtine rezultatele dorite.

Pentru ce tipuri de culturi poti sa folosesti erbicidarea?

Nu in ultimul rand, este important sa stii ca erbicidarea este potrivita pentru toate tipurile de culturi. Incepand de la cele de rosii, castraveti si pana la culturile mai generoase, asa cum sunt cele de vita de vie, grau sau porumb. Pentru fiecare categorie de legume si fructe exista produse diferite, special concepute, asa ca trebuie sa citesti intotdeauna descrierea erbicidului inainte de a-l cumpara.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata