Tily Niculae, vedeta care a născut în plină pandemie. Ce a declarat vedeta despre situația din spitale

La nici o săptămână după ce a adus pe lume un băiețel, Tily Niculae ne-a mărturisit care a fost experiența ei de a naște într-un spital, în plină pandemie de coronavirus. Clar marcată de situația prin care a trecut, vedeta ne-a povestit fără perdea realitatea dezamăgitoare și extrem de serioasă, detaliind cum au mers zilele petrecute la maternitate și măsurile de protecție luate.

Viața nu este una ușoară pentru nimeni în această perioadă grea și nemaiîntâlnită, dar pentru femeile însărcinate și care sunt pe cale să nască în plină pandemie, situația devine cu atât mai dificilă. Sunt multe lucruri nesigure și multe emoții în joc, iar viitoarele mame au foarte multe nelămuriri și semne de întrebare legate de clipa nașterii, în situația în care spitalele, fie ele de stat sau private, au greutăți în a gestiona contextul fără precedent.

Tily Niculae, detalii despre nașterea în plină pandemie la spital: „Medicii erau depășiți de situație, erau obosiți”

Am încercat să rămân cât mai echilibrată, să nu mă panichez, să înțeleg că e o situație extrem de grea pentru toată lumea și să-mi găsesc resursele necesare astfel încât să rămân focusată pe ceea ce urma să se întâmple, respectiv să nasc. În timpul zilelor pe care le-am petrecut în maternitate, am încercat să fiu cât mai autonomă și să am contact minim cu personalul de acolo.

Ca să le pot proteja pe ele, pentru că erau efectiv depășite de situație, de oboseală, pentru că nu mai erau medici colaboratori, asistente, lucrau practic câte trei ture deodată. Erau extrem de obosite. Eu, în prima zi, îmi trăgeam pătuțul copilului cu laba piciorului ca să pot ajunge la el. Din momentul în care mi s-a permis să mă ridic, adică din prima zi în cazul meu, nu am cerut ajutor absolut deloc, tocmai ca să fie contactul minim‘, ne-a mărturisit Tily Niculae.

Clipe dificile la maternitate pentru Tily Niculae

Vedeta a mărturisit pentru viva.ro fără rețineri, realitatea supărătoare din spitale în situația în care întreaga lume se află, despre dorul de familie – care nu a putut să îi fie alături în cel mai delicat moment al ei, astfel încât femeile care sunt pe cale să nască să știe la ce se vor înhăma.

Au fost multe situații neplăcute. Am trecut de la extaz la agonie, fiind într-un loc cu niște necunoscuți, fără acces la familie, cu un copil care mă aștepta acasă, care aștepta să-și întâlnească frățiorul și care suferea de atâtea și atâtea luni de zile că nu mai puteam să o iau în brațe. Au fost momente când personalul a intrat fără echipament de protecție la mine. Vorbeam cu soțul meu și-l întrebam ce să fac, să întreb dacă oare nu mai au echipamente…Îmi era așa de jenă, că știam situația… Până la urmă mi-am dat seama că efectiv erau depășite. O parte din ele intrau și se dezinfectau, altele uitau, unele purtau mănuși, altele nu, cu mască, fără mască. Efectiv haos‘, a povestit Tily Niculae, care mai are o fetiță în vârstă de opt ani, Sofia.

Tily Niculae nu a putut naște acasă, întrucât nu avea posibilitatea de a naște natural

Sentimente de teamă nu am avut. Nu aveam cum să dau înapoi. Eu a trebuit să am forță, urma să aduc un copil la termen, 39 de săptămâni. Neputând să nasc natural, nu aveam nicio șansă să pot naște acasă și nu se punea problema să mai aștept, orice zi însemna un risc în plus. A trebuit să fiu ca un soldat, efectiv ca un soldat. Simplu!

Sursa: viva.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata