„Sunt în viață”, spune franțuzoaica care se luptă oficial cu instanțele judecătorești, declarând-o moartă

Așezată în bucătăria ei din Franța, Jeanne Pouchain își amintește ziua în care a descoperit că a murit. Atunci a citit o scrisoare oficială de la curtea de apel din orașul Lyon din apropiere, în care se spunea că a murit și care i-a cerut rudelor să plătească bani pe care se presupune că îi datora.

„Problema mea este că am fost declarată moartă”, a spus fostul șef al unei firme de curățenie din comuna rurală Saint-Joseph din estul Franței.

„Sunt în viață pentru soțul meu, pentru fiul meu, pentru cei dragi, pentru oamenii din jurul meu, dar pentru sistemul de justiție sunt mort.”

Nu este clar cum a apărut eroarea. Decizia conform căreia Pouchain a murit a fost pronunțată în 2017 și, de atunci, încearcă să o răstoarne, dar eforturile ei au fost prinse într-o încurcătură de birocrație. Între timp, viața ei este restrânsă: nu are un număr de securitate socială, nu poate conduce în cazul în care este oprită și documentele sale sunt verificate și se teme să facă cumpărături pentru că i-ar putea fi solicitate documente.

„Simt că trăiesc un coșmar”, a spus ea.

Avocații ei au solicitat unei instanțe să acorde o ședință pentru a-și putea prezenta cazul că, clientul lor nu este mort.

„Cel mai important lucru este să demonstrez că sunt în viață. Pentru a dovedi că exist ”, a spus Pouchain. „Vreau ca statul să-mi întoarcă identitatea.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata