Spune-mi cum dormi ca să-ți spun ce impact are asupra sânilor tăi

Să dormi suficient este necesar și sănătos, influențând starea generală de bine – dar știai că modul în care dormi poate influența forma inițială a sânilor?

„La majoritatea femeilor sânii se dezvoltă între 10 – 18 ani și de aceea se impune multă atenție și grijă pentru a le păstra frumusețea și fermitatea mai mult timp”, declară chirurgul estetician Vangelis Vasalos, medic în cadrul Metamorphosis Center.

Dincolo de durerile de umeri și gât pe care le poate provoca, afecțiuni ale coloanei sau pur și simplu zile proaste, poziția de dormit determină instalarea gravitației și pierderea elasticității pielii care acoperă sânii.

Una dintre pozițiile de dormit cele mai comune, dar și cea mai puțin benefică pentru sâni este dormitul pe burtă, cu fața în jos, deoarece chiar dacă nu-ți va presa sânii până la dispariție, în câțiva ani le va schimba forma. E adevărat însă că o influență în acest sens o are și duritatea saltelei.

Și dormitul pe o parte, în poziție laterală, este periculos pentru sâni, provocându-le în timp pierderea fermității. Practic, în timpul somnului sânii atârnă, iar ligamentele care-i susțin se întind. De aceea, dacă vă place să dormiți astfel, vă recomand ca în timpul nopții să dormiți cu o pernă sub sâni care să le ofere suportul necesar.

Nici poziția ghemuit, cu genunchii la piept, nu este indicată, din același motiv al determinării lăsării sânilor.

Cea mai sigură poziție este dormitul pe spate, întrucât greutatea sânilor este pe deplin susținută, fapt ce reduce lăsarea acestora. De asemenea, pentru a combate cât mai eficient efectul de lăsare a sânilor, purtați în timpul somnului o bustieră, mai ales dacă aveți sânii voluminoși.

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata