SOS pielea uscată: află cum trebuie să o îngrijeşti!

Hainele groase şi temperatura scăzută îţi afectează pielea şi o deshidratează. Află ce trebuie să faci atunci când îţi simţi pielea uscată!

De ce ţi se usucă pielea:

Dacă ţi se întâmplă să îţi simţi pielea uscată şi aspră atunci când te pregăteşti de duş sau după aceea, trebuie să ştii că acesta este primul semn că ea are nevoie de o îngrijire specială, de hidratare şi hrănire pentru a se reface. Principalele motive pentru care pielea devine uscată sunt: aerul uscat, diferenţa mare de temperatură dintre exterior şi interior, hainele groase, folosirea săpunului care uscucă pielea, băile şi duşurile cu apă fierbinte.

Ce poţi face:

Evită băile cu apă fierbinte. Preferă duşurile cu apă călduţă pentru a nu irita sebumul pielii, care este bariera protectoare a acesteia. Foloseşte un gel de duş cremă şi nu săpun. Eventual, pentru o hidratare mai bună, alege un produs de baie pentru bebeluşi. Când ieşi de la duş, nu îţi freca pielea cu prosopul, ci doar absoarbe uşor apa cu el. Săptămânal, fă un gomaj delicat al pielii, cu ajutorul unui produs special care să nu o irite. După fiecare duş aplică pe întreg corpul un lapte de corp hidratant. Aplică săptămânal pe zonele foarte uscate, cum sunt coatele, genunchii şi călcâiele, puţin ulei de argan sau de nucă de cocos. Bea suficientă apă şi ai gijă să ai o alimentaţie echilibrată, bogată în Omega 3, pentru că hidratarea pielii începe din interior!

Foto: 123rf

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata