in

Somn uşor! 5 trucuri care te scapă de insomnie

E nasol dacă ai probleme cu somnul. Odihna e esențială pentru o viață sănătoasă şi pentru a nu adormi în timpul orelor. Din fericire, avem câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de insomnie:

1. Ascultă muzică de relaxare

Piesele de genul ăsta funcționează ca şi cântecele de leagăn cu care te liniştea mama ta în copilărie. Găseşti pe YouTube câte vrei!

2. Bea lapte cald

Laptele cald e fix opusul cafelei. Îți potoleşte energia, îți dă o senzație liniştitoare şi te pregăteşte pentru un somn adânc.

3. Porneşte televizorul

De preferat, găseşte un talk-show. Sau un documentar plicitisitor. Orice, numai să nu te captiveze. Scopul e să ai un sunet de fundal în cameră, iar astfel te va lua somnul fără să-ți dai seama. Nu uita să programezi TV-ul să se închidă!

4. Aeriseşte-ți camera

Aerul stătut e unul dintre inamicii somnului, pentru că nu poți să respiri în voie. Aşa că deschide geamul şi lasă prospețimea să-ți invadeze dormitorul – ne vei mulțumi a doua zi!

5. Recapitulează lecția pentru a doua zi

Chiar dacă ți-ai învățat deja pentru şcoală, recapitulează înainte de culcare! Două lucruri se pot întâmpla: a) stochezi şi mai bine informația, iar mâine iei 10; b) te plictiseşti atât de tare, încât adormi instant.

Spune-ne dacă te-au ajutat trucurile astea!

 

Foto: 123rf.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 feluri în care îți poți purta părul, inspirate de Paris Jackson

10 dovezi că demachiatul e cel mai mare chin posibil