Soluții naturale pentru a-ți transforma părul într-unul sănătos și strălucitor

Ca să avem un păr sănătos, frumos și mereu plin de strălucire, nu este necesar să folosești tratamente chimice scumpe sau să îți pierzi timpul prin saloanele de înfrumusețare. Metodele naturale sunt rapide, ieftine, eficiente și te vor scăpa de orice problemă.

Uite câteva trucuri naturale pe care te poți baza ori de câte ori părul tău va avea nevoie de un boost. Încearcă-le preț de câteva săptămâni și îmbrățișează rezultatele.

1. Utilizează oțetul de mere

Un truc pe atât de vechi, pe atât de bun chiar și acum. Bunicile și chiar mamele noastre obișnuiau să își clătească părul cu oțet, însă la acea vreme nu îi înțelegeam rostul dar nici nu suportam mirosul groaznic pe care îl lăsa. Am descoperit însă, de la mai mulți hai styliști, că ar trebui să îi dăm încă o șansă. Oțetul de mere este plin de antioxidanți și acizi care ajută la repararea părului. O mare parte din șampoanele pe care le utilizăm în acest moment conțin sulfați sau alte chimicale dăunătoare, ce înlătură uleiurile naturale de pe scalp. De aceea, oțetul de mere îți va reda pH-ul scalpului și îți va ajuta părul să crească mai repede și să strălucească mai mult.

2. Prepară o mască cu avocado

Hair styilist-ul lui Kourtney Kardashian, Andrew Fitzsimons, indică utilizarea unei măști realizate doar din ingrediente naturale pentru a avea un păr sănătos ca al renumitei vedete. Vei avea nevoie doar de patru ingrediente simple, pe care cu singuranță le ai și tu în bucătărie: miere, ulei de măsline, avocado și sucul de la o lămâie. Amestecă-le pe toate până ce vei obține o pastă, și las-o timp de 45 de minute să acționeze. Vei vedea cum părul tău va fi mult mai catifelat și mai strălucitor.

3. O dietă corespunzătoare

Înainte de toate, cu toții știm că frumusețea vine din interior, nu? Bineînțeles că se referă la starea de spirit pe care tu o emani, însă uneori poate ar trebui să ne luăm după o zicală cuvânt cu cuvânt. Beneficiile unei diete echilibrate, bogate în fructe și legume, se poate vedea nu doar asupra corpului, ci și asupra tenului și a părului. Fii sigură că îi vei da organismului tău doza de sănătate și că nu vei omite vreo carență în ceea ce privește vitaminele esențiale. Poți adăuga suplimente în dieta ta de zi cu zi precum colagen sau spirulină, pentru ca părul tău să fie mai fortificat și mai sănătos.

4. Uită de chimicale

Sulfații sunt adăugați în produsele de curățare ale părului deoarece formează un exces de spumă și curăță foarte bine murdăria. Chiar și așa, sulfații pe care îi regăsim cu preponderență în șampoane, sunt atât de puternici încât îți usucă părul, lăsându-l tern și iritând scalpul. În ultimul timp industria de frumusețe s-a umplut cu produse în a căror compoziție intră doar ingrediente naturale, așa că încearcă să le utilizezi pe acelea pentru a-ți păstra părul sănătos.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata