Soluții naturale de reducere a vergeturilor

Cel mai cunoscut factor care favorizează apariția vergeturilor este variația greutății corporale. Fie că vorbim despre modificările pielii din timpul unei sarcini sau de diete care duc la scăderea rapidă a kilogramelor, fără o îngrijire adecvată, vergeturile fac ravagii pe pielea noastră.

1. Poziționate paralel pe piele, sub forma unor dungi sau șiruri de dungi, într-o culoare diferită de cea a pielii – de obicei roșii (vergeturile incipiente, proaspăt apărute) sau albe (care există de mai mult timp pe piele, mature), vergeturile nu sunt dureroase însă pot crea senzația de mâncărime (de obicei la apariția lor) – totuși, contrar unor mituri urbane, ele nu dăunează sănătății și nu sunt nici apanajul femeilor plinuțe.

De obicei, vergeturile sunt localizate la nivelul coapselor și feselor, pe abdomen, sâni, șolduri.

Acum foarte mulți ani se credea că vergeturile pot fi atenuate doar dacă tratamentul acestora începe de timpuriu, adică de când sunt încă roșii. Vestea bună este că, pe măsură ce anii au trecut, știința a avansat descoperindu-se că inclusiv vergeturile albe pot fi tratate.

Evident, tratamentul vergeturilor nu reprezintă tot timpul revenirea pielii la aspectul de dinainte, adică nu putem obține piele fină, impecabilă peste tot – însă ameliorarea este categoric vizibilă.

Ce este de făcut pentru combaterea vergeturilor inestetice?

Asociind mai multe obiceiuri pozitive de skincare vom reuși să obținem refacerea țesutului, cu o ameliorare de aproximativ 80%, indiferent că vorbim despre vergeturi albe, vergeturi vechi sau despre cele proaspăt apărute.

Iată ce te poate ajuta temeinic:

1. Folosește o cremă intens hidratantă pe zonele afectate!

2. Sporește nivelul de hidratare prin consumul regulat de apă!

3. GOMAJUL stă la baza oricărui tratament pentru vergeturi, stimulând astfel producerea de colagen și elastină. Exfoliază constant pielea cu ajutorul mănușilor exfoliante Nude, îndepărtând astfel celulele moarte, îmbătrânite sau uscate și favorizând apariția celulelor noi de elastină și colagen, care redau pielii elasticitatea și estompează vergeturile!

4. Masează zonele afectate pentru îmbunătățirea circulației sangvine locale – ai 2 variante: în timpul exfolierii cu ajutorul mănușilor exfoliante Nude SAU după ritualul de îmbăiere, utilizând uleiul preferat!

5. Consumă suplimente precum colagenul, dar nu înainte de a-ți întreba doctoral!

6. Sportul (de exemplu Yoga, Pilates) te ajută să-ți păstrezi sau să iți dezvolți flexibilitatea corpului, dar și a pielii!

Cum previi apariția vergeturilor?

• Evită fluctuațiile mari de greutate și încearcă să rămâi la un echilibru sustenabil pentru corpul tău!

• Alege mâncare sănătoasă, pe scurt: un stil de viată sănătos și armonios!

• Evită dietele stricte/extreme!

• Consuma apă în cantități optime – 6/8 pahare pe zi!

• Alege exfolierea și masarea pielii regulat cu mănușile Nude pentru îndepărtarea celulelor și stimularea refacerii acestora, dar și pentru sporirea circulației sangvine!

• Consumă alimente bogate în vitaminele A, C, Zinc și Siliciu sau vorbește cu doctorul tău să îți recomande un supliment alimentar care să le conțînă!

Oferă-i corpului tău îngrijirea de care are nevoie și te vei bucura mai mult de aspectul sănătos și strălucitor al pielii, în fiecare zi♥

Detalii aici: https://benude.ro/blogs/news/vergeturi-vs-obiceiuri-sanatoase-ob%C8%9Bine-o-piele-de-vis-in-mod-natural

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata