Sfaturile unui profesor din S.U.A.

Cu toate că nu se prea crede în sfaturile acestea, unele sunt binevenite. Acestea sunt sfaturile oferite de un profesor din S.U.A. către elevii săi.

 

Regula  nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi  pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.

Regula  nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în  maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!

Regula nr. 5: A lucra într-un  fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau „şansă”.

Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor  tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca  acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea  răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.

Regula  nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să “te găseşti”. Faci asta în timpul liber.

Regula  nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală  oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la  serviciu.

Regula  nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să  lucraţi pentru vreunul dintre ei.

 

Ce părere aveți de aceste sfaturi?

 

 

 

 

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata