Sfaturi generale despre prepararea și servirea ceaiului

Te-ai întrebat vreodată cum obții cana perfectă de ceai? Nu este vorba doar de cantitatea de zahăr și lapte adăugată, ci mai degrabă de cunoștințe despre temperaturi și timp de fierbere, deși zahărul și îndulcitorii nu strică niciodată. Fie că deții o cafenea sau pur și simplu vrei să devii un cunoscător de ceai, poți consulta ghidul nostru rapid și ușor pentru prepararea ceaiului.

 

ALEGE CEAI DE CALITATE

Alege ceaiul de cea mai bună calitate. Nu toate ceaiurile sunt create la fel. Dacă nu știi locul de unde poți selecta dintr-o gamă variată de ceaiuri de calitate, poți consulta magazinul online Vedda. Experiența poate fi cu adevărat plăcută de fiecare dată când vei servi un ceai cald, dacă alegi aromele potrivite gustului tău, al familiei și al prietenilor tăi. Fie că preferi ceai verde, ceai negru, ceai de fructe, etc, infuzii sau la plic, aici este locul ideal de unde îți poți procura aromele preferate.

 

 

CUM SĂ FACI CEAI: SFATURI DE BAZĂ

Ca regulă generală, începe cu recomandarea furnizorului de pe cutie privind modul de preparare a ceaiului. Fiecare ceai este diferit, iar recomandarea de pe cutie vine în urma a tot felul de temperaturi de preparare și timp de infuzare pentru a găsi cea mai bună combinație.

 

TEMPERATURA DE PREPARARE A CEAIULUI

Temperatura apei va juca un rol important în aroma ceaiului. Experții spun că, în caz de îndoială, folosește întotdeauna apă mai rece. Apa ușor prea fierbinte poate strica ceaiul, dar apa ușor prea rece rareori o va face (doar că ceaiul s-ar putea să nu-și atingă potențialul maxim de gust).

Dacă te întrebi „la ce temperatură trebuie preparat ceaiul?”, răspunsul este că depinde de tipul de ceai pe care îl prepari. Cu toate acestea, ca regulă generală, ceaiul trebuie preparat la temperaturi cuprinse între 70ºC și 100ºC (fierbere).

 

RAPORTUL CEAI-APĂ

La fel ca temperatura de preparare, raportul ceai-apă va varia în funcție de ceaiul în cauză. Cu toate acestea, o linguriță de frunze de ceai la aproximativ 250 ml de apă este considerată de mulți băutori de ceai ca fiind raportul perfect între ceai și apă. Reține doar că în majoritatea cănilor moderne încap între 350 și 500 ml, așa că s-ar putea să fie nevoie să folosești ceai suplimentar dacă dorești să bei o cană plină.

 

INFUZAREA CEAIULUI

Infuzarea este procesul de extragere a aromei ceaiului cu apă fierbinte. Cu cât mai mult timp se lasă ceaiul la infuzat, cu atât mai puternic va fi gustul. Când vine vorba de cât timp trebuie să infuzezi ceaiul, depinde de tipul acestuia, dar regula generală este de două până la cinci minute. Mai mult timp și ceaiul poate avea un gust amar sau acid.

 

CE SĂ MĂNÂNCI CU CEAI

Adevărul este că gustul ceaiului se potrivește cu aproape orice. Din punct de vedere istoric, acesta era servit la începutul după-amiezii cu mici sandvișuri sărate și produse de patiserie. Mulți oameni se bucură, de asemenea, să înmoaie biscuiți sau alte prăjituri în ceaiul lor.

În zilele noastre, aproape orice merge. Puteți bea o ceașcă de ceai dimineața cu micul dejun sau după-amiaza cu o gustare. Amintește-ți doar că majoritatea ceaiurilor conțin cofeină, așa că este posibil să nu doriți să le beți chiar înainte de culcare.

 

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în pregătirea ceaiului perfect!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata