Sfatul specialistului Laurentiu Paicu – Arhitect si Designer de Interior. Totul despre oglinzi

Laurentiu Paicu este arhitect si designer de interior si azi veti afla detalii despre oglinzile ca si accesorii.

Oglinzile, unul dintre cele mai comune si mai des folosite elemente de décor.
Folosirea oglinzilor in casele voastre poate face minuni pentru incaperi, mai ales daca aveti un spatiu limitat, sau vreti doar sa va decorati casa cu un accent in plus de glam.

Oglinzi ok
Oglinzi ok

De ce sa folosim oglinzi? Deoarece oglinzile îmbunătățesc lumina, atat naturala cat si ambientala, reflexia in spatiu, si desigur pot ajuta la elevarea modului în care este vazuta si perceputa casa voastra, per total.

Oglinzile au capacitatea de a simula efectul de adâncime si marire pentru casele cu încăperi mici, si deasemenea pot accentua spatiile mari, pentru un efect si mai grandios, oferind un efect luxos si glamuros in orice incapere sunt amplasate.

Oglinzi
Oglinzi

Cum folosim oglinzile? In afara de rolul lor esential in bai si dressinguri, oglizile pot fi folosite cu usurinta si in restul casei.

Așezarea oglinzilor mari în camere, în special cele care au spații limitate, pot oferi o senzație luminoasă și aerisita si un efect de marire a acestor spatii, diminuad efectul de inghesuiala si aglomerare.

Pentru un efect de inaltare a incaperilor, oglinzile verticale, care pornesc din podea si care urca pe toata inaltimea peretelui, sunt ideale pentru incaperile care sunt prea inguste.
Iar daca vrem sa avem un efect de marire panoramica intr-o camera, amplasarea unei oglinzi pe format orizontal sau landscape, va crea instant acesta senzatie.

Dar oglinzile nu sunt doar pentru decorarea peretilor.
Pentru un efect de Skylight intr-o incapere, placarea tavanului cu oglinzi este o idee nemaipomenita pentru a crea un element de waw-factor
intr-o camera prea simpla sau care are prea putin interes decorativ.

ok Oglinzi
ok Oglinzi

 

Desigur, tavanele camerelor nu sunt singurele plafoane care ar putea fi decorate cu oglinzi. Chiar și tavanele de cămară sau dulap ar putea fi placate cu oglinzi, pentru un scop mai practic, si astfel vă va permite să vedeți conținutul rafurilor superioare cu mult mai multa usurinta.

Oglinzile nu sunt utilizate doar pentru proprietatea lor remarcabila de a acorda o reflexie perfecta, ci pot fi utilizate si ca elemente strict decorative.
O capacitate nemaipoemnita a oglinzilor, este faptul ca pot fi taiate, frezate si asamblate intr-o gama imensa de forme si pattern-uri, pentru a crea niste obiecte de décor , absolut remarcabile.

Oglinzile decorative nu ajută doar să vă îmbunătățească încăperile prin proprietatile sale de decorare, dar aceste oglinzi distinctive îți pot arăta și personalitatea, punând stilul tău și gustul personal în camerele dorite.

Oglinzile decorative pot fi combinate cu tablouri, poze inramate si piese de decor cu culori contrastante, pentru un efect si mai grandios.

 

Simple, fumurii sau pigmentate, cu functiune de reflexie sau decorativa, oglinzile sunt o optiune nemaipoemanita de a adauga un accent de lux si amplitudine unui spatiu, cu putin deranj, dar cu un efect major.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata