Sfatul specialistului Laurentiu Paicu – Arhitect si designer de interior: Amenajari speciale

Laurentiu Paicu este arhitect si designer de interior si azi veti afla detalii despre redecorare si accesorii.

Arhitectul ne-a povestit intr-un interviu cum sa amenajezi un apartament . 

 

Bravonet: Ce suprafata si cate camere are apartamentul/casa?
Laurentiu Paicu: Este vorba despre un Penthouse de 90 mp, cu bucatarie, living, dining, un dormitor, un birou/dressing si doua bai.

Cine sunt proprietarii? (cateva indicii – profesie, varsta, cu/fara copii)
Proprietarul este un tanar.

Unde se afla apartamentul/casa si cand a fost cumparat/a?
Apartamentul de tip Penthouse, se afla in complexul 4City North din Bucuresti.

Care au fost punctele forte ale spațiului inițial? Dar cele slabe?
Punctul forte al apartamentului a fost zona mare de open-space disponibila (bucatarie-dining-living), care permitea sa ne jucam cu efectul de „grandoare”. Nu am considerat ca apartamentul sa aibe puncte slabe, in acest caz.

Cum a fost colaborarea cu proprietarii? Ti-au fost trasate directii de amenajare?
Colaborarea a fost foarte liniara, proprietarul intelegand foarte bine meseria de Designer Interior si mi s-a acordat mana libera pe proiect, sa propun ce consider ca este mai oportun si mai potrivit spatiului, din punct de vedere estetic si functional.

Care a fost punctul de pornire al amenajarii?
Punctul de pornire al amenajarii a inceput cu realizarea unui concept pentru spatiu si o alocare foarte bine gandita de texturi si culori pentru fiecare incapere.

Ce stil ai urmarit sa compui si pe ce elemente ai mizat?
Stilul abordat este unul eclectic, care imbina modernul si avangardismul cu luxosul.

Care este cel mai spectaculos/special element al acestei amenajari, din punctul tau de vedere? Descrie-l putin, te rog.

Cel mai spectaculos element si spatiu al apartametnului ar fi cu siguranta, dormtiorul, unde avel cei 2 pereti laterali (cel cu usa si cel cu geamul) complet finisati cu un fototapet italian, care continua si pe usa de tip filomuro, ce da un efect de marire si continuitate al spatiului, printr-un print foarte modern si luxos.
Si desigur, piesa de rezistenta, patul de catifea, cu o tablie tapitata din podea pana in tavan, cu insertii de alama si oglinzi tesite, ofera un element de „waw-factor” nemaipomenit.

Poti face o scurtă descriere pe fiecare cameră în parte, în care să argumentezi deciziile, de la materiale folosite, mobila, culorile etc?

Accesap apartamentul prin holul de la intrare, care este finisat cu o vopsea decorativa lucioasa catifelata, pe toti peretii vizibili si fronturile la usi (baie si dormitor), pentru a accentula efectul usilor filomuro si mai mult. Din hol, fara a deschide vreo usa, suntem condusi in zona principala si de interes al apartamentului, care este cu siguranta partea de open-space, ce detine bucataria, zona de dining, un lounge cu semineu si desigur zona de living.
Acest open-space a fost gandit sa comunice foarte bine intre ele sub-zonele, pentru a crea o compozitie unitara si armonioasa, chiar daca sunt mai mult puncte de interes. Tapetul italian te conduce din houl de la intrare, de-a lungul incaperii, pe langa zona de bucatarie-dining si zona de lounge, pana in zona de living unde tapetul se intrerupe in colt si se continua cu o placare ceramica nemaipoemntia de diferite nuante de verde-smarald, pe tot peretele cu TV-ul.
Bucatarie estse realizata din MDF vopsit lucios, intr-o paleta de culori gri-antracit si alb, pentru a accentua elementul de modern masculin in spatiu, si cu o continuitate a aceluiasi tip de placare ceramica verzi, ce o regasim pe peretele cu TV-ul.

Dormitorul, este gandit sa fie ca un cuib de relaxare, alegnad un design de tapet si culori care reflecta idea de calm si armonie.
Cei 2 pereti laterali (cel cu usa si cel cu geamul) complet finisati cu un fototapet italian, care continua si pe usa de tip filomuro, ce da un efect de marire si continuitate al spatiului, printr-un print foarte modern si luxos.
Desigur si piesa de rezistenta, patul de catifea, cu o tablie tapitata din podea pana in tavan, cu insertii de alama si oglinzi tesite, ofera un element de „waw-factor” nemaipomenit.

Biroul, este un loc cuntional si desigr foarte estetic, pentru ca trebuie sa tine loc si de functiunea principala de „Dressing”.
Astfel s-a gandit o piesa mare de mobilier tip dulap, pe toata lungimea incaperii, care sa fie foarte functional ca depozitare, dar extrem de estetic cand intri in incapere. Iar peretele lateral, vis-a-vis dulapului, a fost finisat cu o lavabila speciala care permite sa se scrie pe el (notite sau mesaje de inspiratie) ca apoi sa se stearga cu o laveta umeda.

Baile, sunt probabil bijuteria apartamentului, fiind decorate cu o ceramica pretioasa si avend un design de aquarela unic si nemaipomenit ca efect.
Baia mare este cu siguranta cea dominanta, unde avem toate sanitarele (cada si lavoarul) de nunata negru-pian, cada fiind amplasata pe o platforma iluminata cu LED pe dedesupt, si accentuata cu un tapet italian de baie, in spatele ei si inramat intre 2 scafe cu lumina ambientala.
Iar baia secudanra cu Dus, continua acest efect dominant de negru pretios, arata prin mobilier si sanitare car si prin ceramica spledida, care se regaseste in acest spatiu in varianta mono-croma, pentru un edect de amplitudine si marire de spatiu.

Ce au spus proprietarii cand au vazut amenajarea finalizata?
Proprietarul a fost foarte incantat de imaginea totala al apartamentului, pentru ca a fost un concept care s-a discutat foarte clar de la inceput si pe parcurs si care nu a suferit alterari de la idea de design originala.

In cat timp a fost gata amenajarea?
Aproximativ 5 luni.

De unde ai cumparat piesele de mobilier si accesoriile? (aici m-ar ajuta o detaliere pe fiecare incapere)
Mobilierul a fost realizat integral la comanda speciala dupa schitele proiectului.
Finisajele majoritare au fost comandate din import, mai exact din Belgia, Olanda si Italia, cum ar fi lastrele ceramice de pe peretle din living si desigur bai, tapetul premium care decoreaza living-ul si dormitorul, stucaturile de pe tavane, si tesatura draperiilor si a perdelelor. Marea parte de accesorii, cum ar fi corpurile de iluminat, au fost comandate si ele de la diferite branduri din Italia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata