Semne că suferi de anorexie !

Dacă îți spune toată lumea din jurul tău că ești slabă, dar când te uiți în oglindă tu te vezi grasă, deschide bine ochii, pentru că acesta e primul simptom al anorexiei nervoase.

 

Chiar dacă este asociată cu lumea modei, anorexia nu a fost niciodată în trend și nici nu va fi. De la anorexie, care se explică prin lipsa poftei de mâncare până la anorexia nervoasă nu este decât un pas. Cea din urma este o afecțiune psihiatrică gravă, care presupune tulburări de comportament alimentar.

Uite semnele care ar trebui să te pună pe gânduri:

1. Greutate corporala extrem de scăzută

Dacă ai slăbit extrem de mult în ultima vreme și încă îți dorești să mai dai jos niște kilograme, consultă un medic, pentru că poți fi anorexic.

2. Nu mănânci niciodată

Mănânci 3 migdale pe zi și ți se pare că te-ai îngrășat? Nu e normal. E obligatoriu să iei trei mese pe zi, chiar dacă alegi să consumi alimente sărace în grăsimi și calorii.

3. Eviți aglomerația și întâlnirile cu prietenii

Te-au invitat prietenii la o petrecere și nu știi cum să-i refuzi politicos?  În special, persoanele care suferă de această afecțiune evită să meargă în vizită la prieteni dacă știu că acolo se va servi masa.

4. Porți haine largi

Persoanele care suferă de anorexie își schimbă treptat și stilul vestimentar. Pentru că toata lumea din jurul tău îți va spune că ai slăbit excesiv de mult, vei începe să porți haine largi, care să nu îți lase oasele la vedere.

5. Nu ai avut menstruație timp de 3 luni la rând

Ți-ai făcut în ultimele trei luni teste de sarcină și au ieșit negative? E semn că lipsa menstruației ar putea fi cauzată de anorexie, așa că ia măsuri cât mai repede și consultă un doctor.

6. Consumi doar anumite alimente
În special, pe cele sărace în calorii. Și să nu mai vorbim de porții, care sunt minuscule. Dacă prezinți mai multe simptome dintre cele enumerate, nu mai sta pe gânduri și consultă un medic specialist.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata