Nimic nu miroase mai bine decat o prajitura facuta in casa! Daca ai pofta de un desert delicios si totodata usor de preparat, lasa-te surprinsa de gustul prajiturii chinezesti, a carei reteta ti-o prezentam in acest articol. Aceasta prajitura este una din copilaria Sayrei, cu care obisnuia sa o rasfete mama ei, dar aceasta a interpretat-o cum a stiut ea mai bine, intr-o prajitura dietetica.
O relatie este precum un organism viu care trebuie hranit zilnic in asa fel incat conexiunea sa capete in fiecare zi noi profunzimi. Cel mai frumos mod prin care partenerii ajung sa se cunoasca, sa-si descopere noi laturi si sa evolueze atat impreuna cat si independent, este sa petreaca timp de calitate facand lucruri care intaresc relatia, sa gaseasca placere chiar si in micile bucurii simple precum a gati ceva impreuna. Bruneta și iubitul ei au împlinit un an si jumatate de cand traiesc o frumoasa poveste de dragoste si, cu aceasta ocazie, s-au alintat cu un preparat pufos si aromat, care se potrivește de minune unui astfel de moment.
Le-a facut o surpriza fanilor si a postat o fotografie cu prajitura, fiind foarte bucuroasa de rezultat. ,, Astazi m-am gandit sa pregatesc o prajiturica alaturi de iubitul meu, o prajitura care merge inclusa in dieta (eu asa am facut). Aceasta este prajitura chinezoaica/chinezeasca, doar ca eu am ,,refacut-o” in stil mai dietetic. Contine faina fara gluten, oua, indulcitor(stevie), nuca, cacao, ulei de cocos, extract de vanilie si bineinteles multa dragoste. Noua ne-a placut, daca si voi veti incerca sa o pregatiti, astept aici feedback!”, le-a scris Sayra faniilor.

Cand ti se face pofta de ceva bun, intoarce-te cu gandul la prajitura Sayrei, sunt sigura ca vei impresiona pe oricine, de la iubiti dragastosi pana la prieteni pofticiosi, asa ca nu mai sta si afla care sunt ingredientele prajiturii dietetice.
Ingrediente:
Blat :
5 albușuri
200ml ulei de cocos
150g stevie
120g făina fără gluten
30g cacao
150g nuca
Exctract de vanilie
Praf de sare
Glazura :
5 gălbenușuri
130g stevie
1 lingura zeama de lămâie
Extract de vanilie
Reteta:
,,Se separă ouăle. Albușurile le-am folosit la blat și gălbenușurile la glazură. Nuca se toacă puțin, sa fie fărâmițata. Cuptorul se încălzește la 180 de grade (ventilație sus și jos). Făina si cacao trebuie amestecate, pentru a nu se forma cocoloașe. Intr-un bol am mixat bine uleiul de cocos cu 50g stevie și cu esența de vanilie. Separat, in alt castron am bătut albușurile cu 100g de stevie și cu un praf de sare, pana se obține o spuma ferma și lucioasa. Am adăugat 2-3 linguri de albuș bătut peste ulei și am mixat câteva secunde. Apoi am incorporat faina și cacao (tot cu ajutorul unui mixer). In final, cu o spatula am incorporat și restul de spuma de albus. Am lucrat cu grija pentru a nu pierde aerul din albușuri. Prăjitura chinezeasca nu are nevoie de praf de copt, deoarece agentul de creștere natural este chiar aerul din spuma. Am adăugat și nuca tocata și am amestecat totul cu grija. Pe o tava 20×30 cm am pus hârtie de copt și am nivelat frumos compoziția in ea. Am introdus tava in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 20-22 min, timp in care am preparat glazura. Glazura se pregătește cu gălbenușurile rămase, mixate cu stevie și extractul de vanilie și se adaugă și zeama de lămâie. Gălbenușurile se bat tare pana devine glazura groasa. Am scos tava după 22 min, am adăugat glazura peste blat și am lăsat prăjitura in cuptor încă 3-4 minute la 170 de grade. Am stins apoi cuptorul și am lasat cuptorul intredeschis cu tava in el pentru încă 9-10 minute, iar apoi am tăiat prăjitura in pătrățele. Pofta buna!”- Sayra


