Rutina de îngrijire pentru tenul sensibil

Cu toate știm că tenul sensibil este un ten dificil, care se înroșește repede și care se irită foarte ușor. Dacă și tu ai un ten sensibil, atunci încearcă să incluzi în rutina ta următorii pași:

1. Îngrijește-ți tenul înainte de a aplica machiajul

Dacă te confrunți cu un ten sensibil, este important să îți hidratezi pielea cât mai bine. Așadar, înainte de a aplica machiajul, trebuie să îți formezi o rutină de îngrijire a tenului pe care să o respecți. Utilizează produse demachiante, tonere faciale, ape termale iar la final, o cremă intens hidratantă. Este indicat ca produsele menționate mai sus să fie cât mai naturale și mai puțin chimice.

2. Verifică ingredientele produselor pe care le folosești

Chiar dacă pe eticheta unui produs scrie că are 100% ingrediente naturale, acest lucru nu înseamnă că nu mai este necesar să citești lista ingredientelor sau că este și potrivit tenului tău sensibil. Dacă în compoziția produsului există conservanți sau parfum, atunci clar îți va face mai mult rău decât bine.

3. Verficică data de expirare

Aceasta îți arată cât timp produsul ales de tine poate fi utilizat din momentul în care a fost deschis. Dacă nu ți-ai mai verificat portfardul de mult, atunci este cazul să renunți la rimelul pe care îl folosești de câțiva ani.

4. Utilizează BB cream

Comparativ cu fondul de ten, un BB cream conține mai puțini pigmenți, iar din acest motiv nu îți va usca tenul.

5. Alege un beauty blender

Experții în make-up susțin că cea mai eficientă modalitate de a aplica machiajul este cu ajutorul unui beauty blender. După ce l-ai folosit, curăță-l foarte bine, pentru a fi sigură că nu ai lăsat vreo urmă de machiaj. Folosește un săpun special pentru a-l curăța. Mai apoi, ai grijă din ce material este realizat. Dacă conține latex, acesta doar îți va agrava problemele pielii, precum dermatita.

Sursa: elle.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata