Rochia de mireasă fastuoasă, alături de zâmbetul care îți încoronează chipul, te face și mai frumoasă

Modestia și o mireasă nu fac casă bună. Nu se potrivește nicăieri în ținuta ei, toată o splendoare, de la vârful pantofilor până la cercei. Nici în felul de a fi al unei asemenea femei nu are loc modestia, învățând repede, în cea mai memorabilă zi, modul special al unei mirese de a privi.

Cumva de sus, dar nu neapărat cu aroganță, ci pentru că doar așa poate, de acolo din cel de-al noualea cer, unde nu este niciun mister cum a ajuns. I s-a pus o simplă întrebare, ea a răspuns, iar ce urmează nici nu mai contează, unde, când, câți, cine vine și cine rămâne acasă. Ea cu el și rochia de mireasă fastuoasă sunt suficienți pentru o nuntă de poveste, cea mai speciala care este.

 

De unde izvorăște fastul unei rochii de mireasă

 

Imaginația designerilor nu are limite atunci când își desenează în minte rochii de mireasă. De fapt, problema este de a nu exagera, fiindcă ideile curg pe măsură ce de pe foile lor cu schițe se dezvăluie rochia.

Încă o aplicație, un pic de dantelă fină ca o boare, voalul cât mai mare, încă o pietricică, plus corsetul pe care pieptul abia îl mai ridică, admirația fiind mai importantă în ziua nunții decât respirația.

Toate aceste elemente contribuie la fastul ținutei unei femei în cel mai memorabil moment din viața ei, însă proporția utilizării lor trebuie să fie cât mai echilibrată, pentru obținerea unei rochii de mireasă lejere, fiindcă aceasta trebuie și purtată, nu doar admirată.

Așa că foarte mare atenție la:

 

Corset – Este un element esențial din structura unei rochii de mireasă elegante, care conferă o postură aparte, oarecum rigidă, pentru că o figură regală are prestanță, eleganță, impune nu doar moda, ci și moduri de comportament, un model de a fi ușor inabordabil, un pic impertinent. Un corset evidențiază talia și creează senzația de fluiditate a unui trup grațios, conferind volum bustului și îndrăzneală decolteului. Unele sunt rigide, altele flexibile, anumite corsete au un design foarte simplu, constrastând cu cele înfrumusețate cu tot felul de aplicații și modele, de parcă ar mai avea nevoie de motive suplimentare cineva să nu-și mai poată dezlipi ochii de la ele. Unele pornesc de sub subsuori, în timp ce altele seamănă mai degrabă cu o centură, însă indiferent de model, astăzi nu se mai poartă, din fericire, acel corset de la care te ia cu leșin. Purtarea unei rochii de mireasă superbe nu trebuie să fie un chin, cum era mai demult pentru doamnele care se retrăgeaua în camere speciale să îl slăbească puțin, să își revină din îmbrățișarea sufocantă a unei piese vestimentare care le amintea că frumusețea uneori, la propriu, doare.

 

Materiale – Materialele fine sunt esențiale pentru o obține o rochie de mireasă cu adevărat fastuoasă. De cele mai multe ori este aleasă mătasea naturală, un material versatil, foarte fin, lucios și lejer, perfect atât pentru crearea de modele convenționale, cât și pentru o mireasă modernă, cu preferințe în ton cu ultimele tendințe. Nici dantela, un material eteric, senzual și delicat, nu poate lipsi din ținuta unei femei în cea mai memorabilă zi din viața ei. Cea mai utilizată este dantela Chantilly, cu caracteristicile ochiuri hexagonale și modelele elaborate, însă există foarte multe tipuri, după tehnica de croșetare sau împletire, densitate sau prezența ornamentelor.

 

Trenă – Rochia de mireasă fără trenă este posibilă, dar va fi greu fără acest element să obții una cu adevărat incredibilă. Adică fastuoasă, ca pentru o mireasă care știe că în ziua rezervată ei pentru a fi cea mai specială dintre femeie nu are egal. Mai ales modelul regal, având peste 3 metri lungime, impune respect, admirație și un pic de distanță, fiindcă de o asemenea mireasă nu te poți apropia prea tare, alfel o vei călca pe trenă, până să ajungi la picioare. Iar trena, în ziua nunții, o va durea mai tare.

 

Sclipici – Un pic de sclipici este necesar pentru a obține rochii de mireasă deosebite. Acesta concentrează toată strălucirea nunții asupra ta, ca și cum toate privirile celorlați s-au contopit cu rochia, de care nu se mai pot separa. Iar când ricoșează lumina de pe ea, constelația de sclipici va apărea ca o orchestră de licurici, lucind ca pentru a semnala că în acea zi și în acel loc cu tine începe și se termină lumea. A lui!

 

Totuși, nimic nu va face o rochie mai fastuoasă decât zâmbetul care îți încoronează chipul în ziua în care te simți cea mai frumoasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata