Riscul persoanelor infectate cu coronavirus crește din cauza unor medicamente

Persoanele care se confruntă cu astm sau alergii și care trebuie să apeleze la un anumit tip de medicație, trebuie să fie foarte atente și să se protejeze din toate punctele de vedere, deoarece, în acest context de pandemie de coronavirus, medicii i-au încadrat în grupa celor cu grad mare de risc, în cazul unei îmbolnăviri cu COVID-19.

O clasă anume de medicamente împotriva astmului sau alergiilor ar putea mări riscul în cazul infecției cu coronavirus.

Așadar, persoanele care iau o clasă de hormoni steroizi denumi glucocorticoizi pentru afecțiuni cum ar fi astmul, alergiile și artrita, au șanse să fie incapabili să reacționeze cu un răspuns normal la stres.

Ce reprezintă glucocorticoizii

Așadar, gradul de risc este mult mai mare pentru cei infectați cu virusul care provoacă COVID-19, potrivit unui nou editorial publicat în Journal of Endocrine Society of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Glucocorticoizii reprezintă o clasă de medicamente folosite în tratarea unei varietăți de afecțiuni inflamatorii și administrate pe mai multe căi diferite, inclusiv tablete, creme topice și medicamente inhalate.

Pacienții care își administrează aceste medicamente pot fi mai susceptibili la COVID-19, în urma medicamentelor care inhibă sistemul imunitar. În plus, pot suferi o boală mai severă din momentul infecției, deoarece aceste medicamente inhibă propriul răspuns la steroizi la infecție.

Care sunt pacienții ce au un risc crescut

Terapia suplimentară injectabilă cu glucocorticoizi în acest cadru poate schimba riscul de eșec suprarenal potențial fatal și ar trebui luată în considerare în fiecare caz, conform dcmedical.ro

Cât despre persoanele cu insuficiență suprarenală, renumită și sub denumirea de boala Addison și insuficiență suprarenală secundară care apare în hipopituitarism ar trebui să fie, de altfel, mai precaute.

Dacă pacienții au simptome, cum ar fi tuse permenantă uscată dar și febră, ar trebui să își dubleze doza orală de glucocorticoid imediat și să continue acest proces până ce febra va scădea. În plus, aceștia vor avea nevoie de terapie cu glucocorticozi injectabili dacă starea lor se va înrăutăți.

Care este rolul endocrinologilor

Endocrinologii pot reprezenta un rol foarte important în recunoașterea, managerierea și impunerea acestor măsuri, conform sursei citate.

Cât despre persoanele cu diabet care se infectează cu COVID-19, severitatea bolii pare să fie mai ridicată față de persoanele care nu au diabet, din punctul de vedere al autorilor. Cercetările publicate din provincia Wuhan din China au aflat că persoanele cu diabet și hipertensiune arterială erau suprareprezentate în rândul pacienților grav bolanvi și celor care au decedat.

Oamenii de știință au contribuit deja la descoperirea modului în care virusul responsabil de COVID-19 intră în celule și se întinde de la un individ la altul.

Unii deja au făcut observații preliminare în ceea ce privește interacțiunile virusului cu sistemul endocrin.

Sursa: capital.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata