Revoluție în educație: MATEMATICA DISPARE DIN PROGRAMA ȘCOLARĂ!

Știm cât de mult urăști matematica și avem o veste super pentru tine: sunt șanse să scapi de ea! Nu în totalitate, dar materia ar putea fi simplificată enorm. Reforma educației ne pregătește o mulțime de surprize.

Experții numiți de Ministerul Educației propun unirea matematicii cu informatica și îmbinarea chimiei cu fizica și biologia. Hibridele s-ar numi ,,Științele vieții”, respectiv ,,Științele mediului” și ar fi implementate în gimnaziu.

Dap, ai citit bine: vor să ÎMBINE materiile! Asta înseamnă de două ori mai puțină matematică, de două ori mai puțină info, de trei ori mai puțină biologie, chimie și fizică.

Nici istoria nu a fost scăpată din vizor! Materia ar putea fi reorganizată sub denumirea ,,Educație pentru societate”. Sună un pic mai interesant, nu?

Alte propuneri includ 3 ore de sport în fiecare săptămână și mai multe materii opționale, pentru ca fiecare elev să-și poată urma propriile interese.

Era și cazul să se gândească la asta! Practic, înveți ce vrea mușchiul tău.

Vestea cea mai bună vizează modul de predare și învățare. Obiectivul nu ar mai fi memorarea papagalicească a materiei, ci înțelegerea și reproducerea ei prin exerciții practice și interactive. Ceea ce înseamnă că orele vor fi mai puțin plictisitoare și chiar vei rămâne cu ceva după ele!

 

Tu ce schimbări ai face în programa școlară?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata