Remedii naturale împotriva psoriazisului

Simptomele psoriazisului sunt adesea supărătoare și ba chiar pot deveni mai grave dacă nu se urmează un tratament în timp util. Însă nu doar tratamentul medicamentos este salvarea, ci și anumite remedii naturale pot fi un real ajutor.

Psoriazisul este o afecțiune autoimună ce distruge sănătatea pielii. Aproximativ 2% din populație este afectată de această boală. În nenumărate cazuri, aceasta se manifestă în același timp cu afecțiunea cunoscută drept artrită psoriazică.

Câteva dintre modalitățile moderne de a face față simptomelor supărătoare ale aceastei boli sunt medicamentele orale și terapia ușoară. Chiar și așa, sunt necesare cercetări pentru a descoperi dovezi cu privire la benficiile plantelor asupra psoriazisului. Cu toate acestea, plantele nu au efecte negative.

Remedii naturale pentru psoriazis

Inflamația și arsura cauzată de această boală poate fi ameliorată cu ajutorul acestor tratamente din plante. Ei bine, multe extracte din plante sunt utilizate pentru a prepara produse medicamentoase în același scop. Gelul de aloe vera de exemplu, are proprietăți calmante și reduce neplăcerea cauzată de simptomele psoriazisului.

Fără doar și poate, aloe vera este unul dintre cele mai întâlnite remedii din plante pentru această boală. Grație proprietăților sale calmante, antibacteriene și răcoritoare, aloe vera este o opțiune benefică pentru a reduce iritația, durerea și roșeața. Aceasta poate chiar să prevină infecțiile.

Turmericul este un condiment antiinflamator care face parte din aceeași familie ca ghimbirul. Ca să beneficiezi de proprietățile turmericului, poți folosi geluri cu aplicare topică sau nenumărate preparate naturale. O idee genială este amestecul de pudră de turmeric cu miere naturală. Poți folosi acest remediu pentru tratarea psoriazisului preț de trei sau patru săptămâni.

Strugurii de Orgon (Mahonia aguifolium) au proprietăți antiinflamatoare ce îi transformă într-un remediu topic minunat pentru psoriazis. Printre beneficiile acestora numărăm și ameliorarea roșeții și a frecvenței apariției leziunilor pe piele. Usucă planta și macin-o ca să obții un extract sub formă de pudră. Mai apoi, adaugă pudra într-o cremă hidratantă.

 

Sursa foto: sfatulmedicului.ro, medicalnewstoday.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata