Reacția ta când ești prins copiind

Profesorul anunțase ora trecută că urmează un test. Astăzi este ziua cea mare. Ai venit la școală pregătit să iei 10, dar nu datorită învățatului. Copiuțele stau frumos în buzunar și așteaptă să fie scoase la lumină.

Ești foarte încrezător în abilitatea ta de a copia. Mereu te-ai priceput la asta, mereu ai simțit profesorul fără să-l urmărești cu privirea și ai știut când să ascunzi copiuțele  ca să nu te prindă. Ești un geniu malefic și te feliciți în sinea ta pentru asta.

 

Dar ai subestimat profesorul. Pe cât de bun ești tu la copiat, pe atât de vigilent e el. Apare din spatele tău când te aștepți mai puțin și te prinde în flagrant delict.

 

Ai fost demascat! Ce e de făcut acum? Rămâi blocat pe moment, timp în care mintea ți-o ia razna încercând să găsească o portiță de scăpare din această situație neprevăzută.

 

Prima ta reacție este să ascunzi copiuțele. Dar e prea târziu, profesorul le-a văzut deja! Cel mai bun lucru pe care-l poți face acum este să-ți recunoști vina și să-i predai materialele ajutătoare. Dacă ai noroc, nu te va da afară din clasă. Un profesor înțelegător te-ar lăsa să continui să rezolvi testul, dar fără ajutorul copiuțelor miraculoase.

 

Dacă ai noroc de un profesor de treabă, poți continua să scrii. Întrebarea e ,,ce Dumnezeu ai putea să scrii?”. Nu ți-ai învățat și te uiți la hârtia din fața ta ca vițelul la poarta nouă. Te apucă panica.

 

Timpul trece și trebuie să scrii totuși ceva. Poate reușești să-ți arunci o privire peste lucrarea colegului, dacă el știe ceva. Poate că asta o să-ți fie învățătură de minte și data viitoare îți înveți pe bune pentru test!

 

Te-a prins vreodată profesorul când copiai?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata