Profesorii ne dezvăluie cele mai trăsnite metode de copiat ale elevilor

O postare pe Reddit a invitat profesorii din toată lumea să povestească cele mai ingenioase metode de copiat folosite de elevii lor. Răspunsurile au fost absolut geniale.

Un profesor povestește că elevele își scriu uneori copiuțele pe picioare, după care le acoperă cu ciorapi negri. E imposibil să vezi prin ei, mai puțin când tragi un pic să-i întinzi. Niciun cadru didactic nu ar îndrăzni să-i ceară unei minore să-și dea jos ciorapii, așa că metoda e perfectă!

 

Alt profesor și-a dat seama că doi dintre elevii lui elaboraseră un plan interesant de copiat. Cu o pungă de M&M pe bancă, unul făcea semn către o întrebare de pe foaie și celălalt mânca o bomboană drept răspuns. Cei doi stabiliseră de la bun început o corelație între culorile M&M-urilor și variantele de răspuns (ex: verde = a, galben = b, roșu = c etc.). Profesorul s-a prins de truc, le-a confiscat punga și a mâncat toate bomboanele.

 

Un alt cadru didactic a învățat la rândul lui o lecție importantă: să ai mare grijă cum formulezi regulile. Le-a spus studenților că pot aduce cu ei orice i-ar ajuta la examen. Unul dintre copii a venit cu colegul de apartament pe umeri. Profesorul i-a dat voie să continue, cu condiția să-și țină colegul pe umeri pe toată durata examenului. Ulterior, a reformulat regula: ,,Aveți voie să aduceți orice v-ar ajuta… doar dacă încape în rucsac!”.

O elevă chineză a profitat de faptul că locuiește într-o țară unde nu se vorbește chineza și și-a decorat fusta cu diverse simboluri. Acestea păreau că fac parte din modelul fustei, dar erau în realitate copiuțe. Din fericire pentru profesor, asistentul său era tot chinez și a prins-o cu mâța-n sac pe fată.

 

Tu ce metode folosești?

 

Foto: demotivateur.fr, shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata