Primar din Italia, revoltat pe cetățeni: „Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieşim zilnic la cumpărături”

Gianfilippo Bancheri, primarul comunei italiene Delia, este extrem de iritat de comportamentul cetățenilor, care nu vor sub nici o formă să respecte măsurile impuse de autorități pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus atât din Europa cât și din lume, depășind oficial China ca număr de oameni morți. Până în acest moment au fost înregistrate 74.386 de cazuri de contaminare și 7.503 decese.

Chiar dacă statisticile sunt pur și simplu devastatoare, oamenii nu vor să țină cont cu sfințenie de măsurile impuse de autorități, pentru a se proteja de boală. Primarul Giangilippo Bancheri a transmis un mesaj sever, în încercarea de a-i face pe oameni să se trezească la realitate.

„Mulţi dintre voi aţi făcut afişe pe care aţi scris «Totul va fi bine», aţi postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu aş vrea să înţeleg cum va fi totul bine?

Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieşim zilnic la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la zece zile? Cum va fi totul bine dacă mulţi dintre voi ies zilnic ca să-şi ia ţigări?

Cum va fi totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul. Dar la ce-ţi trebuie frizură aranjată în momentele astea? Ajutaţi-mă să înţeleg!

Acum i-a apucat pe toţi alergatul prin Delia?, a afirmat primarul care nu poate să înțeleagă  motivul pentru care mulți se plâng că sunt stresați de faptul că trebuie să stea în casă, având în vedere facilitățile pe care le avem la dispoziție în zilele noastre.

Primarul italian, discurs revoltat pentru oamenii care sfidează autoritățile

Primarul continuă să se revolte pe cetățeni, povestind câteva experiențe pe care le-a avut cu oameni, experiențe pe care le consideră ieșite din comun, pe aceste vremuri de criză.

„Mă sună unii, domnul primar, păi câinele meu mânâncă nişte bobiţe care se găsesc doar la Caltanissetta (oraş situat la circa 20 de kilometri de Delia, n. red.). Asta numim seriozitate?! Asta numim bun simţ?!

Azi, duminică, văd persoane la iarbă verde care frig carne, care fac grătare… Ne batem joc de soarta noastră. Asta e contagiune. Înţelegeţi sau nu?!’, a declarat el furios.

Primarul a anunțat că măsurile pentru cei ce nu vor să respecte carantina se vor înăspri, conform adevarul.ro

„Cei care stau acasă în această perioadă fac ceea ce trebuie. Astăzi, asta e obligaţia. Vă anunţ că nu mai dăm avertismente. Trecem direct la denunţuri. Pentru că aşa e corect: cine greşeşte, plăteşte’, a spus el într-un video.

Ce îi sfătuiește primarul italian pe români

„Dacă închideți, dacă blocați acum, e mai bine! O luați înainte, în sensul că preveniți. Pentru că în 10-15 zile, scuză-mă, va fi groaznic.

Sfătuiesc autoritățile din România să restrângă cât mai mult drepturile prin obligații pentru că numai așa pot fi salvate vieți. E în interesul tuturor. Un sacrificiu făcut acum este prețul plătit pentru a fi liberi după.

Nu se mai poate pierde timp. Nu se mai poate pierde timp!”, a mai spus primarul.

„Salut toți românii și pe cei care sunt în Italia, mulți sunt prietenii noștri. Din acest motiv țin să vă spun: trebuie să stați în casă! Trebuie să stați în casă.

Uitați-vă la televizor, luați exemplu din cum acționează celelalte state, pentru că virusul vine oricum! Nu ocolește pe nimeni. Ajunge oriunde, e chestiune de timp. Cu cât stăm mai mulți în casă, cu atât ne e mai bine.”

Sursa: viva.ro, a1.ro

Sursa foto: digi24.ro, stiridecluj.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata