Președintele Klaus Iohannis îndeamnă din nou oamenii să se conformeze noilor reguli: „Va trebui să luăm în continuare măsuri severe”

Președintele Klaus Iohannis a făcut public un nou mesaj către cetățeni, făcând din nou apel la solidaritate. Liderul statului afirmă că au fost luate și încă se vor mai lua măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar în acest moment ne aflăm „în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”.

Președintele României le-a adresat tuturor românilor un mesaj prin care le sugerează să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități, să fim în continuare uniți, iar înainte de toate, să ne luam toate măsurile de protecție, în pofida incertitudinii care se lasă grea asupra noastră în aceste zile, în care mai multe țări sunt afectate teribil.

Președintele nu a omis să aducă cuvinte de laudă cadrelor medicale care depun eforturi foarte mari pentru a-i vindeca pe pacienți.

‘Dragi români,

Trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Știu că viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat și că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe.

Sunt multe incertitudini în această perioadă, însă există o certitudine mai presus de orice. Împreună și doar împreună vom reuși! Noi, românii, suntem un popor greu încercat, dar uniți am depășit toate tragediile și am ieșit întăriți din nenumărate provocări. La fel vom face și acum!

Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna și nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării!

În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii, eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectați.

Sunt profund impresionat de valul de sprijin venit din partea tuturor celor care ajută medicii și spitalele și sunt alături de semenii aflați în dificultate. Atunci când comunitatea lucrează împreună cu autoritățile, întreaga națiune câștigă!

Fiți responsabili! Fiecare efort, oricât de mic, este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Să fim solidari în aceste momente grele pentru că depinde de noi toți să trecem cu bine situația în care ne aflăm’, a fost mesajul transmis de Iohannis, conform Administrației Prezidențiale.

În acest moment România raportează 308 cazuri de coronavirus, dintre care 31 au fost declarate vindecate. Cazurile de infectare sunt în continuă creștere, iar autoritățile avertizează să stăm în casă pe cât de mult posibil. Igiena este de asemenea foarte importantă și ea, și mai exact spălatul și dezinfectatul mâinilor cât mai des.

Sursa: viva.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata