Pregătește-ți mașina pentru vacanță – 5 lucruri care să nu îți lipsească

Ești tipul de persoană care se relaxează atunci când conduce și ai petrece ore bune la volan? Atunci sigur ai în plan cel puțin un road trip vara aceasta. Indiferent dacă e vorba de ceva local, la câteva ore distanță, sau de 1-2 săptămâni petrecute pe drum și vizitând locuri diverse, asigură-te că mașina ta este pregătită și ea pentru vacanță. Iată 5 lucruri care nu trebuie să îți lipsească din mașină, pentru a te bucura din plin de vacanța mult așteptată!

  1. Apă și gustări

Cu cât drumul este mai lung, cu atât mai mult trebuie să te asiguri că ai produsele potrivite pentru a face față cu brio condusului. Apa este indispensabilă, mai ales pe timpul verii – pentru a-ți spori atenția și concentrația, este important să te simți bine și să te hidratezi corespunzător. Pentru un plus de energie, poți avea și un suc mic la îndemână sau o băutură cu cofeină, dacă urmează să conduci după lăsarea întunericului. Iar o gustare pe drum nu strică niciodată, fie ea dulce sau sărată. Ține mereu în mașină snacks-uri care să reziste cât mai ok în mașină: bomboane tip drops-uri, biscuiți, covrigei.

  1. Aparate tehnice și accesorii

Telefonul și chiar și GPS-ul separat sunt în prezent esențiale pentru orice șofer. Sigur le vei avea mereu la îndemână (în special telefonul), însă asigură-te că ai și cablurile și, după caz, adaptoarele necesare pentru încărcarea acestora în mașină. Verifică din timp ca acestea să funcționeze corespunzător și, ca să nu ai probleme ulterior, ține în torpedo și un cablu USB pentru telefon, de rezervă. Verifică și rezistența și stabilitatea suportului pentru telefon sau pentru GPS, astfel încât să nu cedeze pe drum.

  1. Produse pentru confort

Confortul este esențial în mașină – atât al șoferului, cât și al pasagerilor. Pentru a transforma interiorul mașinii tale într-un mediu cât mai plăcut, bifează cât mai multe din următoarele:

odorizante auto – poți agăța unul de oglinda din față, iar altul în spate sau chiar în portbagaj, unde aerul este de obicei închis sau urât mirositor;

– husă cu masaj – pentru confort maxim în timp ce conduci și 0 dureri după orele petrecute la volan;

– ochelari de soare – nu lăsa soarele să îți perturbe vizibilitatea, ducând la situații riscante;

– pernă și pătură – esențiale pentru micile opriri, când iei o bine-meritată pauză de la condus;

– muzică și jocuri – CD-ul sau stick-ul cu melodiile preferate va face drumul mai plăcut, iar jocurile îi pot distra pe pasageri.

  1. Produse de igienă

Dacă ai un drum care durează mai multe zile, este bine să nu te cari cu toate bagajele după tine pentru o noapte de cazare. Ține în mașină un mic portfard cu produsele de igienă de bază: săpun, periuță, pastă de dinți, deodorant, cremă de protecție solară și orice altceva ai avea nevoie peste noapte, preferabil în format mini. Iar pentru opririle pe drum la toaletă, trebuie să te asiguri că ai în mașină și șervețele uscate și umede, dar și o soluție dezinfectantă/antibacteriană. Și chiar dacă nu este neapărat un produs de igienă, menționăm și spray-urile împotriva țânțarilor sau al altor insecte, pentru opririle în natură sau mesele luate în zone special amenajate lângă spații verzi.

  1. Trusă de prim ajutor

Legal, aceasta nu trebuie să lipsească din niciun autoturism. Din acest motiv, este foarte important să verifici trusa înainte de fiecare drum de câteva ore, pentru a te asigura că produsele sunt toate în termen. Însă cum aceasta nu va fi mereu la îndemână, poți ține câteva produse și medicamente uzuale și în mașină, într-un portfard special. Pe lângă medicamentele uzuale (analgezice, anti-inflamatoare, anti-diareice etc.), poți include și soluții dezinfectante sau antibacteriene, pansamente, plasture, fașă, plus orice altceva ți se pare util.

 

Înainte de fiecare plecare, nu uita: și mașina ta trebuie pregătită de vacanță, pentru ca tu și cei dragi să vă bucurați din plin de momentele petrecute împreună, chiar și pe drum. Asigură-te că ai cât mai multe din produsele menționate mai sus, pentru un voiaj plăcut, relaxant și, pe cât posibil, lipsit de probleme!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata