PREGĂTEȘTE-TE DE DRUMEȚIE PE MUNTE CU JACHETA IMPERMEABILĂ

De ce să amâni drumeția pe munte din cauza condițiilor meteo nefavorabile? Echipează-te cu o jachetă impermeabilă rezistentă la precipitații și vânt și practică sportul preferat în orice sezon. O piesă esențială din garderoba oricărui pasionat de drumeții și trekking, geaca impermeabilă îmbină protecția cu confortul de care ai nevoie în fiecare aventură pe munte. Pornește pe traseu corect echipat cu jacheta impermeabilă special creată pentru drumeții! Descoperă în continuare un ghid practicat cu cele mai importante detalii când alegi geaca impermeabilă.

 

GHID PENTRU ALEGEREA JACHETEI IMPERMEABILE PENTRU MUNTE

Prognoza meteo estimează vreme instabilă și posibile precipitații? Ai nevoie jachete de munte impermeabile, special create pentru activități sportive în natură. O piesă esențială din echipamentul tău de drumeție pentru orice sezon, jacheta impermeabilă îți oferă protecția de care ai nevoie ca să-ți continui aventura pe cărări de munte. Dar ce o recomandă și cum o alegi?

 

  • Nivelul de impermeabilitate este stabilit pe o scară de la 1 la 5, în funcție de volumul de precipitații. De exemplu, o jachetă impermeabilă pentru precipitații scurte este indicată pentru drumeții scurte în sezonul cald, în timp ce jachetele impermeabile cu nota 5 reușesc să îți ofere cea mai bună protecție în caz de furtună sau ploaie abundentă.
  • Designul exterior variază în funcție de model. Cele mai practice sunt jachetele de munte cu buzunare securizate cu fermoar, glugă și guler înalt. De asemenea, și manșetele reglabile pot fi un detaliu de design important.
  • Protecția anti-vânt se regăsește pe partea frontală a jachetei impermeabile, fiind un material dens ce respinge vântul, fără să resimți senzație de frig.
  • Compactarea și greutatea redusă a jachetei și gecii impermeabile este un alt detaliu de care trebuie să ții cont, mai ales dacă transporți jacheta în rucsac. Trebuie să se împacheteze ușor și să ocupe puțin spațiu în rucsac.
  • Intensitatea efortului depus pe traseul de drumeție depinde de tipul acestuia. De exemplu, pentru drumețiile pe trasee în urcare efortul depus va fi considerabil mai mare decât pe un traseu plan. De aceea, verifică dacă jacheta ta are ventilare mecanică, adică fermoare amplasate strategic ce ajută la evacuarea transpirației.
  • Sezonul în care practici drumeții îți va influența alegerea. O jachetă impermeabilă subțire este ideală pentru sezonul cald, când aversele sunt mai reduse și nu ai nevoie de protecție termică. În timp ce în sezonul rece poți opta pentru o geacă impermeabilă 3 în 1, mai voluminoasă, dar mai călduroasă.

 

JACHETA IMPERMEABILĂ SAU GEACA IMPERMEABILĂ PENTRU DRUMEȚIE?

Care sunt principalele diferențe între o jachetă impermeabilă și o geacă impermeabilă de drumeție? De la design, până la nivelul de protecție termică, există o serie de diferențe de care trebuie să ții cont. Astfel, știi ce trebuie să porți pe traseul de drumeție în fiecare sezon pentru protecție și confort.

 

Dacă ne uităm la jachetele impermeabile, acestea sunt concepute pentru drumețiile din sezonul cald, primăvară-vară, unde volumul de precipitații este mai mic. Nevoia de căldură este mai scăzută, astfel că jachetele de munte sunt mai subțiri, favorizând respirabilitatea corpului. Acestea rezistă la precipitații scurte, cu volum mic, și sunt ușor de transportat în rucsac.

 

Cât despre gecile impermeabile pentru drumeții, aici accentul cade nu doar pe protecție la precipitații, ci și pe confort termic. Recomandată în sezonul rece și ploios, toamnă-iarnă, geaca impermeabilă îmbină stratul interior căptușit cu membrana exterioară impermeabilă. Astfel obții un echilibru între căldură la nivelul corpului și protecție la vânt și umezeală.

 

Geaca sau jacheta impermeabilă? Echipează-te corespunzător pentru următoarea drumeție pe munte și mizează pe confort și protecție în fiecare sezon.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata