Povești negre evidențiate în premiile filmului AFI 2021

Institutul American de Film (AFI) și-a anunțat luni filmele din an, cu cinci din cele 10 premiate cu distribuții și povești predominant non-albe.

Lista anuală, lansată înaintea marilor spectacole de premii 2021, nu este clasată, ci este una dintre primele indicații ale filmelor care se așteaptă să se descurce bine la Oscar și la Globurile de Aur.

Include drama din Vietnam a lui Spike Lee „Da 5 Bloods”, ultimul film al lui Chadwick Boseman „Ma Rainey’s Black Bottom”, „One Night in Miami” despre o întâlnire din 1964 între icoanele negre Cassius Clay, Sam Cooke, Malcolm X și Jim Brown și Povestea Black Panther „Iuda și Mesia Negru”.

„Minari”, povestea unei familii de imigranți coreeni în căutarea visului american din anii 1980, a fost, de asemenea, pe listă, alături de filmul animat „Soul”, cu Jamie Foxx în rolul principal, „Procesul din Chicago 7”, „Nomadland, ”Și„ Mank ”.

Versiunea cinematografică a muzicalului de hip-hop „Hamilton”, despre părinții fondatori ai Statelor Unite, a primit un premiu special.

Premiile AFI, alese de un juriu format din cineaști, critici și cadre universitare, onorează anual întreaga echipă de creație a celor 10 filme și emisiuni de televiziune din ultimul an pe care le consideră cele mai reprezentative din punct de vedere cultural și artistic.

Cele 10 emisiuni de televiziune onorate au fost; „Better Call Saul”, „Bridgerton”, „Coroana”, „Pasărea Bunului Domn”, „Țara Lovecraft”, „Mandalorianul”, „Dna. America „,” Gambita reginei „,” Ted Lasso „și” Unortodox”.

Nominalizările la Globurile de Aur urmează să fie anunțate săptămâna viitoare, cu nominalizări la Oscar programate pentru 15 martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata