Piscine perfecte, realizate cu hidroizolatii lichide

Inotul, in lunile de vara, este intotodeauna o activitate cautata de toti membrii familiei tale. Piscina si plaja sunt locuri excelente pentru a va racori de caldura arzatoare si de a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi.

Dar cum ar fi sa ai propria ta piscina, in curtea din spatele casei? Folosind un sistem cu hidroizolatii lichide, vei finaliza lucrarile in cel mai scurt timp, astfel incat te vei bucura de racoarea apei cat de repede.

 

Piscine de lux doar cu hidroizolatii lichide si materiale de calitate.

In zilele noastre, tot mai multi oameni care stau la casa, realizeaza faptul ca detinerea unei piscine private in propria curte, ofera beneficii mai bune decat inotul intr-o piscina publica. Avand piscina privata, timpul nu mai este limitat si nu mai este nevoie de ore petrecute pe drum pana intr-o locatie potrivita.

Cu toate acestea, detinerea unei piscine reprezinta o mare responsabilitate, fiind nevoie de lucrari de intretinere si amenajare obligatorii la inceputul fiecarui sezon, precum si de verificarea sistemului de hidroizolatii lichide, astfel incat sa nu existe scurgeri. Pe tot parcursul sezonului, piscina trebuie ingrijita regulat, pentru a preveni aparitia accidentelor, bolilor sau infectiilor.

Mentinerea curateniei in piscina este una dintre operatiunile necesare pentru buna functionare a intregului ansamblu. Este recomandat ca piscina sa fie curatata cel putin o data pe saptamana, pentru a o mentine necontaminata si in perfecta stare de functionare. Exista diverse instrumente si echipamente de curatare a piscinei, pe care le poti achizitiona si instala, pentru a face procesul de curatare mai usor si mai rapid. Procedand asfel, eviti diverse situatii neplacute, cu consecinte pe termen lung si pe care le vei regreta ulterior.

Orice piscina trebuie sa aiba un sistem de hidroizolatii lichide bine turnat, astfel incat sa nu existe posibilitatea scurgerilor (inundatiilor) sau a infiltarilor din exterior in apa din piscina. Oricare dintre aceste situatii, pot duce la pericole destul de grave, care pot afecta sanatatea celor care inoata in piscina.

 

  1. Bacterii si boli de piele

Prezenta germenilor si a bacteriilor in apa este foarte frecventa. Infiltratiile datorate unui sistem de hidroizolatii lichide montate inadecvat, urinarea in apa, resturile de alimente, sunt doar cateva dintre modalitatile care pot contamina apa din piscina, iar asta poate duce la infectii virale si boli. Orice piscina poate deveni un potential pericol daca nu este curatata si intretinuta in mod constant.

Piscinele care nu sunt curatate corect 100% sau care permit infiltratii din exterior, datorita unor sisteme de hidroizolatii lichide incorect realizate, pot adaposti numeroase bacterii si substante nocive, care pot afecta grav sanatatea. Contaminarea bazinului trebuie prevenita, printre aceste putandu-se numara:

  • E coli
  • Cryptosporidium
  • Giardia

Expunerea la acesti germeni poate duce ulterior la imbolnaviri precum:

  • Boli gastrointestinale
  • Infecții ale pielii, urechilor și ochilor
  • Insuficiență respiratorie
  • Boli neurologice
  • Diaree

 

  1. Daune structurale si accidentale

Algele si muschiul cresc, de obicei, intre placile si finisajele din piatra ale piscinei. Daca sistemul de hidroizolatii lichide nu a fost realizat in mod profesionist, suprafata din jurul piscinei poate deveni alunecoasa si poate duce la accidente grave. Rizomii pot crea fisuri minuscule pe placile din piscina, facand ca intreaga structura sa se deterioreze in timp.

Pastrarea curata a piscinei necesita timp si energie. De asemenea, implica costuri care nu sunt mici. Din acest motiv, este nevoie sa te asiguri inca de la inceput ca piscina este realizata fara vicii de constructie, ca are hidroizolatii lichide bine turnate, iar mentinerea si curatenia sunt realizate corespunzator.

 

In timp ce unele persoane considera curatarea piscinei ca pe o activitate terapeutica si relaxanta, pentru altii reprezinta o corvoada. Indiferent in ce categorie te regasesti, apeleaza intotdeauna la specialistii in hidroizolatii, pe care ii gasesti pe www.hidroizolații-terase.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata