Petrecerile, momentul TĂU ca mixolog?

Organizarea unei petreceri reușite nu înseamnă doar alegerea unei liste de melodii și pregătirea unor gustări delicioase; e drept că mâncare ne dă poftă de dans, dar nicio petrecere nu devine animată fără un cocktail colorat și savuros.

 

Dacă ești pasionat de băuturi și niciodată nu spui ”NU” unui moment de artă mixologică, petrecerile sunt ocazia perfectă de a-ți pune în valoare entuziasmul și creativitatea! Mixologia îți permite să-ți impresionezi invitații, dar și să creezi o atmosferă unică.

 

În plus, abilitatea de a crea cocktailuri spectaculoase și delicioase este o formă de divertisment și interactivitate la întâlniri, invitându-ți oaspeții să participe și să se bucure de experiența de a-și prepara băuturi sub îndrumarea ta, ca gazdă.

 

De exemplu, un cocktail bazat pe tequila poate servi drept pretext pentru a discuta despre tradițiile mexicane și festivitățile specific acestei culturi, în timp ce un whisky de calitate superioară poate deschide conversații despre subtilitățile distilării în Scoția sau Irlanda.

 

Ca să nu mai lungim vorba și să dai comandă rapid de ce ai nevoie de la FineBar, un magazin de băuturi pentru petrecere, uite de ce ai nevoie în prepararea cocktailurilor:

Vodkă

Vodka este primul sortiment preferat în cocktailuri, grație purității și versatilității sale. Se distinge prin lipsa unei arome dominante, ceea ce o face ideală ca bază pentru nenumărate cocktailuri: clasicul ”Martini”, ”Moscow Mule” sau combinații inedite cu diverse sucuri de fructe proaspete. Alege o vodkă de cea mai bună calitate, care să-ți ofere o bază neat băuturile pe care urmează să le creezi, astfel încât invitații să se bucure de o experiență de degustare plăcută și echilibrată.

Gin

Ginul, cu profilul aromatic bogat de ienupăr și alte plante, oferă profunzime care transformă orice cocktail. Constituie baza pentru clasicul ”Gin Tonic”, dar și pentru alte băuturi sofisticate ca ”Negroni” sau ”Martini Dry”.

 

De la London Dry la New American, fiecare sortiment de gin pune în valoare o paletă unică de arome care completează sau contrastează cu alte ingrediente, oferindu-le cocktailurilor o identitate distinctă.

Rom

Romul evocă imediat imagini ale plajelor însorite și ale petrecerilor pe ritmuri caraibiene. Cu notele dulci, de caramel sau melasă, romul este ideal pentru cocktailurile care ne duc într-o escapadă tropicală. ”Mojito”, ”Pina Colada” și ”Daiquiri” sunt doar câteva dintre cocktailurile care folosesc romul pentru a aduce un strop de exotism.

Tequila

Tequila, băutura simbol național mexican, este asociată cu petrecerile zgomotoase și distractive. Servită cu sare și lămâie sau folosită în cocktailuri vibrante  (”Margarita” sau ”Tequila Sunrise”), tequila este simbolul petrecerilor fără de sfârșit. Destul de folosite în cocktailuri sunt variantele Blanco și Añejo.

Whisky

Whisky-ul este văzut ca o băutură care se savurează în stare pură (chiar și fără faimosul cub de gheață), dar nu trebuie să-i fie subestimată capacitatea de a fi inclusă în cocktailuri pline de caracter.

 

Whisky Sour”, ”Old Fashioned” și ”Manhattan” sunt doar câteva exemple de cocktailuri care ilustrează modul în care whisky-ul adaugă profunzime și o notă de rafinament oricărei petreceri, fiind pe placul domnilor, dar mai ales a doamnelor și domnișoarelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata