Ovăzul la micul dejun – Benefic sau dăunător?

Ovăzul este adesea introdus în alimentația noastră zilnică ori sub formă brută ori procesat, sub formă de batoane. Indiferent de cum îl consumi, de unde alegi să îl cumperi sau dacă alegi să îl consumi la job sau ca mic dejun acasă, este important să știi câte beneficii aduce sănătății.

Mai departe, află dacă ovăzul este cea mai bună opțiune pentru tine sau nu.

Cât de dăunător poate fi ovăzul pentru mine?

Conform nutriționiștilor, absolut deloc. Ovăzul conține din plin fibre solubile, ce încetinesc digestia, dau acea senzație de sațietate pentru o perioadă îndelungată de timp, ajută la un aport optim de energie și scade nivelul colesterolului, potrivit studiilor.

Mai departe de fibre, ovăzul mai conține și foarte multe proteine, vitamine dar și minerale precum vitamina B1, magneziu și zinc. Lista beneficiilor nu se oprește aici căci, ovăzul este totodată asociat și cu un risc mai scăzut de boli de inimă, diabet de tip 2 și începe producția de serotonină din creier, lucru ce reduce stările de depresie.

Mă poate face ovăzul să iau în greutate?

Nutriționiștii consideră că orice aliment sau mâncare consumat în exces poate dăuna siluetei noastre. Ovăzul însă, grație conținutului bogat în fibre, face ca senzația de sațietate să apară chiar înainte de a mânca tot din farfurie, scăzând riscul de a consuma prea multe calorii. De aceea, este indicat să îl consumăm pentru a ne monitoriza pierderea în greutate.

O cană de ovăz gătit conține circa 150 de calorii, 5 grame de proteine, 2 grame de grăsimi, 25 de grame de carbohidrați, 4 grame de fibre și aproximativ o jumătate de gram de zahăr.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata