Obișnuiești să mănânci foarte sărat? Uite la ce riscuri te expui

Îți place să intensifici gustul oricărui preparat cu ajutorul sării întrucât nu mai poți mânca absolut nimic fără sare? Ei bine, uite care sunt efectele obiceiului tău.

Specialiștii susțin că unui adult i se recomandă să consume pe zi circa 2 grame de sodiu, adică 5 grame de sare. De asemenea, persoanele ce au probleme cu tensiunea arterială sau chiar au boli cardiovasculare, ar trebui să consume cu mult mai puțină sare.

Așadar, uite care sunt efectele negative ale unei cantități exagerate de sare, dar și ce ar trebui să excluzi din alimentația ta, cât mai repede:

1. Mâncarea procesată trebuie să dispară din alimentația ta

Obișnuim adesea să cumpărăm mâncare procesată pentru că nu avem timp să gătim, așa că a devenit o soluție ușoară și rapidă.

Cu toate acestea, toate preparatele procesate conțin un nivel mare de sodiu, motiv pentru care ar trebui să le eviți pe cât posibil, în special dacă nu ai un stil de viață activ și nici nu te poți lăuda cu o alimentație echilibrată.

2. Ești mereu deshidratată

Dacă consumi foarte multă sare, vei fi foarte deshidratată. În afară de acest aspect, starea ta generală poate fi destul de rea, adică poți avea dureri de cap, te poți simți obosită fără ca măcar să ai vreun motiv. De asemenea, poți începe să reții apă, deoarece este un efect negativ al consumului în exces de sare. Retenția de apă se manifestă prin ochi sau degete umflate.

3. Vei fi balonată

Cu toate acestea, nu trebuie să intri în panică, deoarece balonarea este o problemă digestivă ce se poate întâmpla adesea și poate fi ușor remediată, dacă vei alege să nu mai consumi alimente ce produc mult prea multe gaze în organism.

4. Poți dezvolta afecțiuni cardiovasculare

În afară de hipertensiune, și afecțiunile cardiovasculare sunt cauzate de consumul excesiv de sare.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata