Obișnuiești să bei cafea? Iată care sunt efectele acestei băuturi în corpul tău

0

Specialiștii susțin că nu ar trebui să ne începem ziua fără să bem o cafea bună, pentru că aceasta are diverse proprietăți benefice pentru sănătate. Mai clar, potrivit experților, cofeina ce se regăsește în cafea are puterea de a stimula funcțiile creierului.

Conform eva.ro, doza zilnică recomandată de cofeină este 2-3 mg/0,5 kilograme de greutate corporală, ceea ce înseamnă că un adult de 70 de kg poate să consume 315 mg de cafea. Așadar, 400 mg reprezintă echivalentul a cinci cești de cafea pe zi, iar acesta înseamnă doar un consum moderat de cofeină.

Care sunt motivele pentru care ar trebui să bei cafea în fiecare zi:

Cafeaua reprezintă o sursă excelentă de vitamina B2 și B5, dar și de magneziu, potasiu și antioxidanți, motiv pentru care este eficientă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Cafeaua ajută la regenerarea ficatului

De obicei, ficatul se regenerează, însă atunci când este acaparat de boli iar ficatul încearcă să se repare singur, rămâne cu cicatrici pe suprafața lui și, mai apoi apare ciroza. Studiile demonstrează faptul că persoanele care beau minim patru cești de cafea pe zi au un risc cu 80% mai redus de a dezvolta boli ale ficatului.

Cafeaua este un bun aliat împotriva unor boli

Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, cafeaua este eficientă pentru menținerea funcțiilor creierului, motiv pentru care previne apariția unor boli serioase precum: Alzheimer, Parkinson sau demență.

Grație antioxidanților din compoziția sa, cafeaua ajută la creșterea colesterolului bun (HDL) și la scăderea inflamațiilor din organism. În plus, cafeaua oprește formarea plăcii bacteriene în gură, lucru ce duce la scăderea riscului de apariție a cariilor.

În plus, cafeaua este un inhibitor pentru efectul toxic al HIAPP (HUman Islet Amyloid Polypeptide), o substanță ce se formează la nivelul pancreasului. Această substanță a fost observată la oamenii care suferă de diabet de tip II și de asemenea, ajută la funcționarea normală a creierului, îmbunătățind memoria, dispoziția, nivelul de energie și chiar și timpul de reacție.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata