Obiective turistice din Bulgaria pe care le poți vizita într-o zi

Îți place să călătorești, însă nu ai suficient timp liber în afara perioadelor de concediu? În cazul acesta, avem recomandarea perfectă. Știai că poți vizita cele mai frumoase obiective turistice din Bulgaria în excursii de o zi? Nu este nevoie să rămâi peste noapte: pleci dimineața și te întorci seara.

Astfel, descopera Bulgaria in excursii de o zi de la O Zi Cât o Vacanță. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva obiective turistice deosebite, din Bulgaria.

 

Pădurea pietrificată

La doar 22 km distanță de Varna, se află una dintre cele mai cunoscute păduri din Bulgaria. Nu este o pădure verde, ci un atipică, împietrită. Pădurea pietrificată este de fapt un fenomen geologic unic, care atrage mii de turiști în fiecare an și care cu siguranță te va impresiona și pe tine. Data viitoare când mai mergi la Varna sau când nu știi ce să mai vizitezi, alege acest obiectiv turistic natural.

 

Peștera Prohodna

Această peșteră se regăsește la aproximativ 200 km față de București, așa că vei ajunge aici relativ repede. Este considerată una dintre cele mai frumoase peșteri din țară și chiar și din Europa. Mai este cunoscută și sub denumirea de Ochii lui Dumnezeu, datorită celor două găuri din tavan care seamănă cu niște ochi. Nu doar aspectul peșterii este deosebit, ci aceasta impresionează și prin dimensiunile sale. Astfel, peștera este ca un fel de pasaj cu înălțimea de aproximativ 40 de metri și o lungime de aproape 262 de metri. Este luminată natural datorită celor două găuri din tavan.

 

Cetățuia lui Asan

Dacă adori obiectivele turistice medievale, atunci neapărat să vizitezi și Cetățuia lui Asan. Aceasta este o fortăreață medievală ce a fost locuită pe vremurile de ocupație romană și bizantină. Are o poziționare strategică, pe un vârf stâncos, astfel că vei avea parte și de un peisaj cu totul deosebit când o vei vizita. Cetățuia lui Asan se află la doar 22 km de orașul Plovdiv, al doilea ca mărime după Sofia, capitala Bulgariei. De asemenea, Plovdiv are și titlul de capitală culturală a țării.

 

Cascada Kaya Bunar – Hotnitsa

Un alt obiectiv turistic la care poți ajunge relativ repede este Cascada Kaya Bunar – Hotnitsa. Se află la doar 20 km de Veliko Tarnovo, un alt oraș extrem de popular și de frumos, pe care ți-l recomandăm. Apa cascadei este de un turcoaz fermecător, iar înălțimea acesteia este de 30 metri. Cascada se regăsește într-un canion pe care îl poți explora la pas, dacă vrei să vizitezi o zonă de o frumusețe rară.

 

Mănăstirile săpate în stâncă

Foarte aproape de granița cu România, mai exact la Ivanovo, lângă Ruse, se află și Mănăstirile săpate în stâncă. Acestea sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Datează din secolul al XIII-lea și se presupune că au fost construite începând cu anul 1220. Pe atunci, numai călugării locuiau aici. Sunt aproximativ 40 de mici mănăstiri și capele săpate în stâncă în această zonă.

 

Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le poți vizita în Bulgaria, în excursii de o zi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata