O rețetă de paste care nu necesită mai mult de 30 de minute
Ritmul alert în care trăim lasă tot mai puțin timp disponibil pentru gătit. Fiecare clipă liberă devine mai prețioasă și oricine își dorește să o petreacă în compania celor dragi.
Așa că nu este deloc surprinzător că arta culinară se bazează în momentul de față pe rapiditate și gust delicios. Din fericire, astfel de preparate nu sunt deloc puține, sunt multe rețete savuroase care nu necesită mai mult de 30 de minute, precum paste integrale cu legume. Cu un efort minim se obține un preparat sănătos și sățios!
Ingrediente pentru 2 porții:
400g paste integrale
1 ceapă de apă
2 buc bețe de țelină
100g boabe de mazăre
100g păstăi de fasole verde
6 rosii cherry
6 frunze de busuioc
200g sos roșii
50 g unt Koliba
100g cașcaval Koliba ras
pătrunjel, sare și piper după gust
Mod de preparare:
Mai întâi se taie verdețurile în bucățele oblice. Se încălzește apoi untul într-o tigaie, se adaugă legumele tocate și se lasă pe foc ~7 minute, amestecând în tot acest timp. După ce legumele s-au calit în tigaie, se adaugă sosul de roșii și se amestecă până la omogenizare.
Între timp, sunt puse pastele la fiert, respectând indicațiile de pe pachet, în apă cu sare, altfel nu vor avea gust. Dupa ce s-au fiert, se scurg și se adaugă peste sos, se mai lasă pe foc câteva minute și gata!
Pastele se servesc cu cascaval ras, busuioc și pătrunjel proaspăt presărat deasupra. Rețeta este realizată de Chef Gabriela Simion.
Foto: PR