Nuanțele psihedelice ale cafenelei „Kawaii” din Tokyo, scufundată în pandemie

O cafenea iconică și un loc de spectacol care simbolizează cultura pop japoneză „kawaii” și este iubită de turiști și vedete, și-a închis porțile în capitala Tokyo, după ce afacerile s-au uscat în urma pandemiei COVID-19.

O estetică funky de culori și modele ciudate a făcut ca, Kawaii Monster Cafe din zona fierbinte a culturii pentru tineri din Harajuku să fie un succes, atrăgând listele A din străinătate, precum reality starul Kim Kardashian, cântăreața Dua Lipa și Jenny din Blackpink-ul K-pop. Dar perioada de cinci ani s-a încheiat duminică, în parte după ce clientela din străinătate a dispărut din cauza limitărilor de frontieră împotriva pandemiei.

„Mă bucur că aș putea veni în ultima zi. Sunt cu adevărat mișcat ”, a spus Misuzu Kida, în vârstă de 24 de ani.

Kida a fost printre fanii care s-au adunat pentru o ultimă șansă de a-și vedea personalul preferat inspirat de cosplay-ul „Monster Girls” și de a absorbi atmosfera în zone cu tematică bizară, precum Mushroom Disco și Mel-Tea Room.

Cafeneaua spera să valorifice cererea puternică în timpul Jocurilor Olimpice din 2020, dar având în vedere perspectivele incerte, după ce virusul a forțat întârzierea unui an în jocurile de la Tokyo, a fost luată decizia de a lăsa contractul de închiriere să expire și să se închidă.

„Cred că este foarte greu să mențin afacerea, fără să știu cât va dura situația actuală”, a declarat pentru Reuters managerul cafenelei Keisuke Yamada.

„Este dificil pentru clienții din străinătate să vină în Japonia și este dificil și pentru clienții din Japonia să iasă afară.”

Cafeneaua păstrase ore mai scurte, închisă până la ora 19, de la închiderea temporară în primăvara trecută, timp de aproximativ 2-1 / 2 luni după ce Japonia a declarat starea de urgență pentru virus.

Japonia, cu un număr de 390.687 de infecții și 5.766 de decese, este de așteptat să extindă o urgență pentru Tokyo și alte zone în această săptămână, deoarece spitalele se confruntă cu presiune, în ciuda unei scăderi a cazurilor de la vârfurile lor, a spus presa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata